Netbeheerder Elia roept op tot waakzaamheid wegens te veel elektriciteit deze zomer

Hoogspanningsbeheerder Elia roept de markt op tot waakzaamheid deze zomer. De kans bestaat dat we teveel stroom zullen produceren.

 

Meer krantenkoppen in België

IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen

Vanaf 1 augustus 2024 biedt IVBO, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland, gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen in Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. Dit initiatief, in samenwerking met SOBO vzw, heeft als doel afvalvermindering en duurzaamheid te bevorderen.
The post IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor

Lees meer »

Kosten vergrijzing wegen almaar zwaarder door: toekomstige regering wacht lastige taak om oplossing te vinden

Waar uitkeringen, gezondheidszorg of pensioenen vandaag ruim een vierde van onze gezamenlijk geproduceerde welvaart opeisen, zal dat tegen 2070 al een derde zijn. En dat is voor het overgrote deel te wijten aan de vergrijzing van onze bevolking. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing. En zo weten de regeringsonderhandelaars nog eens duidelijk wat hen

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi vliegt al twee jaar vrij als mascotte door Kortemark: “Dat hij zo overleeft, is echt uitzonderlijk”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI

Nele Vanderhaegen (32) uit de Klyseweg in Lichtervelde is de nieuwe, enthousiaste adjunct-directeur van het Torhoutse VTI. Ze kijkt ernaar uit om team te vormen met directeur Stijn Debruyne (45), die in de Doornstraat in Torhout woont en de school sinds september 2020 leidt.
The post Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuimelaar gespot in Noordzee: dierenarts Ellie roept op om dieren te fotograferen maar krijgt tegenkanting van wetenschapper

Voor de kust van Nieuwpoort heeft een visser een tuimelaar gespot en die beelden gedeeld op sociale media. Dierenarts Ellie De Grauwe (43) roept nu iedereen op om beelden te maken van de dolfijnen in onze Noordzee en wil dat het kweken van de dieren in gevangenschap stopt. Wetenschapper Jan Haelters, van het Instituut voor Natuurwetenschappen Oostende, steunt de oproep

Lees meer »

Jan Vertonghen en Dries Mertens stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond: “Entertainment staat centraal”

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Ierse erkenning voor speurwerk WO I Gil Bossuyt

Gil Bossuyt bracht in 2018 de bevrijding van Desselgem gedetailleerd in kaart in zijn boek ‘Bevrijdingsoffensief in de Leiestreek: van Ieper tot Gaverbeek’. Hierbij kon hij rekenen op erkenning tot in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen weekend trad hij in de voetsporen van Lance Corporal Rowan, die op 20 oktober 1918 omkwam tijdens de bevrijding van Desselgem.
The post Ierse

Lees meer »

Met deze 4 tips betaal je makkelijk op een festival

Dankzij nieuwe richtlijnen over betalen op festivals, is de kans kleiner dat je een financiële kater overhoudt aan een festivalbezoek. Festivals moeten bijvoorbeeld de prijzen van eten en drank duidelijk in euro vermelden, ook al gebruiken ze zelf hun eigen munten. Maar je kan zelf ook heel veel doen om je budget onder controle te houden en makkelijk en veilig

Lees meer »