Netanyahu en Israëlisch leger op ramkoers over strategie in Gaza

14:15 Ook het Israëlische leger dringt steeds meer aan op een naoorlogse strategie voor Gaza. Premier Netanyahu stelt zijn politiek overleven echter boven het einde van de oorlog. 

Meer krantenkoppen in België

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. Desondanks struikelde de Democraat geregeld over zijn woorden en sprak hij over “vicepresident Trump”.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO: weg van Kiev naar lidmaatschap is onomkeerbaar – “F-16’s komende van Nederland en Denemarken onderweg naar Oekraïne”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is de transfer van F-16’s alvast gestart. “Deze straaljagers zullen deze zomer

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

LIVE TOUR. Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard terug op de kritiek die hij kreeg na de graveletappe: “Als ik met Remco en Tadej had meegereden, had ik de Tour gisteren verloren.” De tenoren werken de benen los tijdens een rondje op de fiets.

Lees meer »

“In zijn hoofd weet hij wat hij wil zeggen, maar het lukt niet altijd.” Ex-nieuwsanker Marc Dupain vecht terug, één jaar na herseninfarct

Vandaag een jaar geleden veranderde het leven van voormalig VTM-nieuwsanker Marc Dupain (63). Een herseninfarct maakte hem half verlamd en nam ook zijn spraak weg. Ooit was onberispelijke taal zijn sterkste wapen, vandaag en voor dit interview, gebruikt hij de stem van zijn zonen. “Pas na twee nachten hebben we hem gevonden. Maar van die eerste dag weet je niks

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst voor lokale verkiezingen bijna rond

Op twee nog in te vullen plaatsen na heeft N-VA Torhout haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen rond. Met op kop Eva Maes en als lijstduwer Steve Becelaere. De partij trekt naar de kiezer met de slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst voor lokale verkiezingen bijna rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eén ding is zeker: de Nationale Loterij is nog niet meteen uit de problemen”: expert over de leiderschapscursus die CEO Jannie Haek moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »

Krijgen we nog zomerweer in juli na het onweer en de regen? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Ook volgende week lijkt het weer prijs te zijn. Weeranalist Nicolas Roose duikt voor ons in de weerkaarten.

Lees meer »

“Je omhelzingen rond mijn been maakten alle zware werkdagen meteen goed”: familie neemt afscheid van verdronken peuter Délano met 200 witte ballonnen

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare

Op het kruispunt van de Iepersestraat met de Westlaan gebeurde er woensdagochtend omstreeks 6.30 uur een aanrijding waarbij de bestuurder van een bromfiets gewond geraakte.
The post Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »