Namibische rechtbank verklaart anti-homowetten uit koloniale tijd ongeldig: “Een grote dag voor Namibië”

Een hoge rechtbank in Namibië heeft een wet die seksuele relaties tussen mannen bestraft, en die nog uit het koloniale tijdperk stamt, ongeldig verklaard.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John en Chris na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

“Als ik president was geweest, was de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nooit gebeurd”: Donald Trump aanvaardt nominatie en blikt terug op aanslag

Met een showworstelaar, een evangelist en een rockmuzikant maakten de Republikeinen vannacht een grote show van hun nationale partijbijeenkomst, ruim voordat Donald Trump het podium betrad. Die stelde de aanwezigen, in zijn eerste toespraak sinds de moordaanslag, “de vier meest glorieuze jaren” in het vooruitzicht.

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

“We moeten ophouden mensen te koeioneren”: Gezond Verstand stelt vijf kandidaten voor lijst gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk voor

Gezond Verstand is de jongste partij in Kortrijk en pleit voor onder meer veiligheid, sociale rechtvaardigheid, een financieel gezond beleid en het algemeen belang, ook voor de deelgemeenten. “Met Gezond Verstand moet het mogelijk zijn om de Kortrijkse burger te geven waar hij recht op heeft, dus ook minder uitgaven en minder belastingen. De stad heeft al 185 miljoen euro

Lees meer »

Hoofdtrainer Philippe Soens bereidt nieuw seizoen judoclub Yawara voor: “Hopen op een grotere zaal”

Judoclub Yawara uit Ooigem bereidt volop het nieuwe seizoen voor dat begin september start. De club werd in 1976 opgericht. Hoofdtrainer en bestuurslid Philippe Soens stond mee aan de wieg van deze succesvolle judoclub.
The post Hoofdtrainer Philippe Soens bereidt nieuw seizoen judoclub Yawara voor: “Hopen op een grotere zaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

“Niet te geloven”: ook Lionel Messi spreekt na “VAR-schandaal” op de Spelen, Argentijnse bond dient klacht in bij FIFA

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »