Na de racisme-rellen is het aardig meegenomen dat net Williams en Yamal het venster van ‘La Roja’ wijd openduwen

Mama, ik heb Spanje zien voetballen. La Roja is dé attractie van Euro 2024. Een pretpark. Het is daarbij aardig meegenomen dat met Nico Williams en Lamine Yamal twee jongens met een donkere huidskleur het venster van de nationale ploeg wijd open duwen. La Liga ging afgelopen seizoen immers gebukt onder de racisme-rellen. 

Meer krantenkoppen in België

Winkelketen Vanden Borre voor rechter na dodelijke gasexplosie, sector pleit voor verplicht certificaat

Winkelketen Vanden Borre moet zich verantwoorden voor de rechtbank voor een gasontploffing in Turnhout in 2021. Bij die explosie kwamen 4 mensen om het leven. De oorzaak zou een slecht aangesloten gasfornuis zijn, dat geïnstalleerd werd door een onderaannemer van Vanden Borre. De sectorfederatie van gasinstallateurs pleit ervoor dat alle installateurs van gastoestellen verplicht certificaten moeten voorleggen.

Lees meer »

Spanje bereidt zich voor op temperaturen tot mogelijk 44 graden

Spanje beleeft de eerste warme dagen van deze zomer met temperaturen die mogelijk oplopen tot 44 graden. In Zaragoza, in het noordoosten van het land, stijgt het kwik vrijdag naar alle verwachting tot 42 graden en in Andalusië, in het zuiden, zou het nog heter kunnen worden. Ook in de steden Sevilla en Córdoba kan het vrijdag 44 graden worden,

Lees meer »

KIJK. Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »

Jozef en Celesta uit Knokke-Heist vieren briljanten bruiloft

Op 9 juli 1959 stapten Jozef Pint en Celesta Vanpachtenbeke in het huwelijksbootje. Op zaterdag 13 juli brachten burgemeester Jan Morbee en schepen Bert De Brabandere het echtpaar een bezoek tijdens de viering van hun briljanten bruiloft.
The post Jozef en Celesta uit Knokke-Heist vieren briljanten bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energiewaakhond in nota aan formateur De Wever: “Maak aardgas duurder en elektriciteit goedkoper”

Energiewaakhond CREG vraagt de federale regeringsonderhandelaars om warmtepompen aantrekkelijker te maken door de accijnzen op elektriciteit te verlagen en die op aardgas te verhogen. Ander opvallend voorstel: een verplicht ‘basiscontract’ voor energie. Dat moet het makkelijker maken om energieleveranciers te vergelijken. Wat betekenen die voorstellen? Welk verschil maken ze op je energiefactuur? En komen ze er ook effectief?

Lees meer »