Misselijkmakende geur teistert dorpelingen, die zelfs elders moeten gaan slapen: “We konden niet anders dan ramen en deuren dicht houden”

Een enorme stank: dat is wat de inwoners van Appels, een deelgemeente van Dendermonde, al bijna twee weken ruiken. Mogelijke oorzaak is de lozing van afvalwater door intercommunale Verko in het dorp. Intussen zijn alle alarmbellen afgegaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal kankerdiagnoses, en toch is balans hoopvol: “7 op de 10 kankerpatiënten zijn vijf jaar na hun diagnose nog in leven”

Vorig jaar werd bij 78.416 Belgen kanker vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Stichting Kankerregister. Dat is een record, maar daar waar een kankerdiagnose tien jaar geleden nog vaak het einde betekende, is dat nu lang niet meer het geval. Dankzij immuuntherapie zijn sommige kankers zelfs bijna volledig te genezen. Hoe groot zijn de overlevingskansen per kanker? En slaat

Lees meer »

Kandidaat-kopers voor Standard uit VS en Qatar

Er zijn minstens drie kandidaat-kopers voor Standard, onder meer uit de VS en Qatar. Er ligt wel bewarend beslag op het stadion. Die maatregel heeft geen directe gevolgen voor de dagelijkse werking, maar maakt de verkoop er niet eenvoudiger op.

Lees meer »

Van waterellende naar waterpret: “Doet deugd om tijdens de zomer hier plezier te beleven”

Op en top festivalgevoel in Roesbrugge tijdens IJzerfun. Plezier op en naast het weer: dat is opnieuw de succesformule. In november vorig jaar stond het terrein nog volledig onder water door de overstromingen in de streek. “Waar we nu gezellig zitten, zat toen een goede meter onder water. Een wintereditie zit er door het overstromingsgebied dan ook niet in”, zegt

Lees meer »

? “Is een tweede plaats voor Remco Evenepoel dan toch nog mogelijk?”

Een sterke Remco Evenepoel heeft bewezen: Jonas Vingegaard is nog niet zeker van die tweede plaats in de Tour. “Daar ga ik nu niet aan denken”, zei hij zelf over die jacht. “Let de volgende dagen toch maar op de entente Pogacar-Evenepoel”, waarschuwt wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »

Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: “Hij is dé man”

Heel wat Trump-fans hebben het moment laten tatoeëren waarop Donald Trump zijn vuist in de lucht steekt, vlak nadat hij een moordaanslag overleefde op zaterdag 13 juli. “De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al binnen enkele momenten nadat die foto was gelanceerd”, aldus een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: “Trump is de f*cking man”, klinkt het

Lees meer »