Maak kennis met het ‘opabataljon’ van het Oekraïense leger: “Het wordt alleen zwaar als we lang en ver moeten lopen”

Het Oekraïense leger kampt met grote tekorten en uit alle bevolkingsgroepen springen vrijwilligers in. Zo is er ook het ‘opabataljon’, een groep soldaten op leeftijd die raketten herstellen en herlanceren en er alles aan doen om hun eigen huizen te verdedigen. 

Meer krantenkoppen in België

Sociale woonmaatschappij Woonhaven verontschuldigt zich voor schimmel- en vochtproblemen in woningen in Deurne, externe aannemer aangesteld

De Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven biedt haar excuses aan voor de staat van de sociale woningen in de Arenawijk in Deurne. Die kampen met ernstige vocht- en schimmelproblemen. "Het is schrijnend wat we gezien hebben", zegt woordvoerder Sarah Devis in De Ochtend. "We hopen de problemen snel opgelost te krijgen." Er is nu een externe aannemer aangesteld om de problemen

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt in persconferentie dat hij er niet over denkt race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Tegelijkertijd gaf hij ook lange

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »

Opvallend: Vlaamse huisartsenfederatie roept op om mínder snel op longkanker te screenen

Volgens huisartsenvereniging Domus Medica wordt er te snel ondoordacht op longkanker gescreend. “Er heerst soms een fetisj op ‘meten is weten’. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat screenings soms echt nadelen voor de patiënt hebben”, zegt voorzitter Jeroen van den Brandt. Hij legt uit wat een Belgisch onderzoek over preventieve longkankerscreening ontdekt heeft.

Lees meer »

Wat een pech: slackliner steekt meer dan drie kilometer lange Straat van Messina over, maar verliest vlak voor de finish zijn evenwicht

Drievoudig wereldkampioen slacklinen Jaan Roose schreef woensdag geschiedenis in Italië. De Etste atleet stak als eerste persoon ooit de Straat van Messina over. Voor die tocht werd de zeestraat in de Middellandse Zee speciaal overbrugd met een 3.646 meter lange slackline. Roose voltooide de reis in bijna drie uur en overtrof daarmee het record van 2.710 meter. Maar door een

Lees meer »

Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester

Voor het eerst in decennia schuift een oppositiepartij een tegenkandidaat-burgemeester naar voren. N-VA VISIE ziet in Stalhillenaar Piet Berton de geknipte man. Opvallend is ook de naam waarmee N-VA naar de keizer trekt.
The post Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar een schietincident in Waregem. Er waren twee voertuigen betrokken bij het incident, maar er zijn geen slachtoffers gemeld. Dat meldt het parket woensdag.
The post Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »