LIVEBLOG. Verkouden Evenepoel niet naar BK, wie volgt hem op als Belgisch kampioen?

Zondag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wil maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar met onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Maxim Van Gils, Thibau Nys en Jasper Stuyven zijn er heel wat kapers op de kust. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Eén week voor start Spelen in Parijs nog 1,2 miljoen (vaak goedkope) tickets beschikbaar: “Gouden kans voor Belgische sportfans”

Amper één week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn verrassend genoeg nog 1,2 miljoen tickets beschikbaar – ook voor de wedstrijden van Belgische medaillefavorieten zoals Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgische basket- en hockeyploegen. Bij die laatsten zelfs vanaf de spotprijs van 24 (!) euro. “Voor de Belgische sportliefhebber is dit een gouden kans”,

Lees meer »

KIJK. Lionel Messi mét enkelbrace wordt in de bloemetjes gezet door Inter Miami

Lionel Messi (37) stak met de Copa América vorige week zijn 45ste prijs op zak, goed voor het record van meeste titels aller tijden in het voetbal. Zijn club, Inter Miami, wou deze uitzonderlijke prestatie niet zomaar laten voorbijgaan en zette hun sterspeler in de bloemetjes. De ‘Vlo’ verscheen in het Chase Stadium met een enkelbrace. De Argentijn liep namelijk

Lees meer »

Bitsige sfeer tijdens behandeling van zaak tussen Marc Coucke en Oostende: “Hij liet KVO met een molensteen rond de nek achter en moet nu niet klagen”

De wonden tussen Marc Coucke en z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende zijn bijzonder diep, zo bleek vrijdag nog maar eens in de Brugse rechtbank. Coucke probeert er via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion van de failliete voetbalploeg staan, maar daar gaan de curator en stad Oostende niet mee akkoord. “Coucke heeft KVO met

Lees meer »

Automobilisten verrast in Wervik: eenrichtingsverkeer in eerste deel drukke Speldenstraat door werken Fiberklaar

In het eerste deel van de drukke Speldenstraat vanaf de spoorweg en de Lege Kruisse geldt er sedert vrijdagmorgen éénrichtingsverkeer door werken in opdracht van Fiberklaar. Nogal wat automobilisten waren verrast want de werken werden vooraf niet aangekondigd. De stad communiceerde overigens maar vrijdagmiddag over de verkeershinder.
The post Automobilisten verrast in Wervik: eenrichtingsverkeer in eerste deel drukke Speldenstraat

Lees meer »

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »

Actrice Alice Toen viert 100e verjaardag met eigen single: ‘Wat een leven, wat een eeuw!’

"Wat een weelde, wat een leven, wat een eeuw", zo bezingt actrice Alice Toen (100) haar mijlpaal als eeuweling in haar allereerste single. Weinig Vlaamse actrices zagen zoveel televisiesets en theaterpodia als Toen: van een televisiedebuut in ‘Kapitein Zeppos’ tot de vele bijrollen die ze speelde, tot op hoge leeftijd, onder meer in ‘Thuis’, ‘Witse’ en ‘De kotmadam’. Alice Toen

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu spreekt Amerikaans Congres toe: “Geef ons sneller wapens en we zullen de klus sneller klaren”

In zijn toespraak in het Amerikaanse Congres heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd dat hij niet zal rusten totdat alle gijzelaars uit Gaza weer thuis zijn. Hij heeft ook een oproep gedaan aan de VS voor meer militaire steun voor zijn oorlog in Gaza. Ondertussen waren duizenden demonstranten op straat gekomen om tegen zijn komst te protesteren. Ook in

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »