LIVE. Formatie Vlaamse regering formeel begonnen met stoofvlees-friet en begrotingscijfers

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Volg alle updates over de formatiegesprekken via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Voormalige ‘B&B zoekt lief’-vriendinnen Vicky en Ingrid vechten fikse ruzie uit: “Ze dreigde de Hells Angels op mij af te sturen”

Als één front gingen Vicky (60) en Ingrid (61) in ‘B&B zoekt lief’ in het verweer tegen uitbater Jelmont tijdens hun horrorverblijf in zijn zaak, maar sinds kort staan de dames ook lijnrecht tegenover elkaar. Een geannuleerde reis, een fysiek momentje met Jelmont en afgunst over het aantal minuten schermtijd. Het zorgt voor een bitse vete tussen de twee, die

Lees meer »

Op het podium van de Gentse Feesten zingt Marieke (32) haar trauma’s en oude demonen van zich af: “Eindelijk ben ik tot rust gekomen”

Vier jaar lang vocht zangeres Marieke Bresseleers (32) als slachtoffer van fysiek en seksueel partnergeweld om erkenning. Haar imponerende doortocht op de Gentse Feesten van zaterdag was enkel mogelijk na een juridisch gevecht én een persoonlijke strijd tegen haar eigen demonen en verslavingen. “Pas de jongste weken denk weer: ik ben oké.”

Lees meer »

Het is nu tijd voor discretie, meneer Rousseau

Conner Rousseau, de bijna-voorzitter van Vooruit, vindt het jammer dat er zo veel ontwerpteksten worden gelekt vóór de onderhandelingen over een nieuwe regering goed en wel zijn begonnen. Tegelijk publiceert hij op de eerste echte onderhandelingsdag een open brief over de begroting.

Lees meer »

Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge

Dank zij het project ‘Terug naar Zee’ worden minder mobiele mensen voortaan met een strandbuggy tot aan de waterlijn in Zeebrugge gebracht. Het gaat om een proefproject van 22 juli tot en met 15 augustus, dat Rotary Knokke-Oostkust mee mogelijk maakt.
The post Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge appeared

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Daar zijn ze! Buffalo-elftal wordt enthousiast ontvangen op podium van Sint-Baafsplein

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wordt de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Gaston (72) overleefde kanker dankzij immuuntherapie: “Ik had al meer dan 10 jaar dood moeten zijn”

“Doe maar wat je wil. Helpt het mij niet, dan is het misschien goed voor een ander,” zei Gaston Vanlaeren (72) toen hij tien jaar geleden als kankerpatiënt proefkonijn kon zijn voor een revolutionaire kankerbehandeling. Chemo kwam te laat en dokters gaven hem hoogstens nog maar een maand te leven. “Die behandeling is mijn geluk geweest”, getuigt hij nu aan

Lees meer »

D-day voor Von der Leyen: Europees Parlement stemt vandaag over herbenoeming als Commissievoorzitter

Het is nog niet duidelijk of Ursula von der Leyen vandaag een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie wordt gegund. De Duitse heeft 361 van de 720 stemmen van het Europees Parlement nodig. Ze hoopt op steun van in ieder geval haar eigen centrumrechtse EVP, de sociaaldemocraten en het liberale Renew, die samen 401 zetels hebben. De fractiediscipline

Lees meer »

Franse regering neemt officieel ontslag

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

Trump heeft de Republikeinen voorgoed naar een nieuw tijdperk geloodst

De Republikeinse conventie is sinds maandag bezig. Door de aanslag op Trump van afgelopen weekend wordt de ex-president er vereerd als een soort halfgod. Onze collega Steven De Foer is aanwezig op die conventie. Wat heeft hij daar al geleerd? Wie is J.D. Vance, de kandidaat-vicepresident? En rekenen de Republikeinen zich al rijk na de aanslag op Donald Trump?

Lees meer »