Liefkenshoektunnel tijdlang volledig afgesloten door zwaar ongeval met vrachtwagens: opnieuw één rijstrook vrijgegeven in beide richtingen

Een zwaar ongeval met vrachtwagens in de Liefkenshoektunnel veroorzaakt vrijdag heel wat verkeershinder in en rond Antwerpen. De tunnel was een tijdlang volledig afgesloten. Wie zich in de tunnel bevond, moest omkeren en werd onder politiebegeleiding naar de uitgang gebracht. Rond 15 uur werd in beide richtingen opnieuw één rijstrook vrijgegeven. 

Meer krantenkoppen in België

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.
The post Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw voor zes weken dicht

Een prostitutiehuis in de Bessemerstraat in Lanaken moet vanaf vandaag (zaterdag 20 juli) opnieuw voor zes weken de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben al lange tijd te maken met ernstige overlast door de aanwezigheid van het prostitutiehuis. Eerder dit voorjaar had burgemeester Marino Keulen (Open VLD) al beslist om het omstreden pand voor zes weken te sluiten, maar na de heropening

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kat raakt vast in wildklem in Langemark, poot is geamputeerd

In Langemark is een poes met haar poot in een wildklem terechtgekomen. Dat is een val die gebruikt wordt om ongewenste dieren te vangen, zoals ratten. De haken van de klem zorgen ervoor dat het dier vast blijft zitten. Bijzonder pijnlijk en ook verboden in ons land. De poot van de poes werd geamputeerd.

Lees meer »

Hij verdient nu al meer dan 450.000 euro per jaar én tekende bij Man City: 14-jarig (!) Amerikaans talent jongste debutant ooit in MLS

Tijdens het EK veroverde Lamine Yamal op z’n 17de al de Europese voetbalharten. Wel, het kan nog (een pak) jonger. Afgelopen nacht debuteerde Cavan Sullivan op amper 14-jarige leeftijd in de MLS. De speler van Philadelphia Union, die nu al een riant salaris opstrijkt, is zo uiteraard de jongste ooit in de Amerikaanse competitie. Manchester City heeft hem overigens nú

Lees meer »

Wereldwijde computerstoring treft ook Belgische bedrijven: dit weten we al

Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten. In ons land zijn twee ziekenhuizen, de NMBS en de luchthaven getroffen. Cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike zegt het probleem intussen te hebben gevonden.

Lees meer »

Ryan Reynolds en Hugh Jackman samen in ‘Deadpool & Wolverine’: “Eindelijk vervanging voor sterren als Brad Pitt en Johnny Depp”

Vanaf vandaag kan je in de Belgische filmzalen gaan kijken naar ‘Deadpool & Wolverine’, de nieuwste Marvel-blockbuster met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Hugh Jackman. Vooral die eerste past volgens regisseur Jan Verheyen in een lijstje van "zelfrelativerende, veilige, aantrekkelijke filmsterren die eindelijk de generatie van Brad Pitt, Johnny Depp en Tom Cruise vervangen".

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Arne uit Ledegem wil met Rumtastik iedereen de smaak van rum laten ontdekken

Arne Vannieuwenborgh (28) startte recent in bijberoep Rumtastik op. De Ledegemnaar begon met degustaties aan huis, maar trekt nu ook al met een rumbar naar evenementen. “De verschillende smaken van rum zijn zo divers”, aldus Arne die ook nog andere toekomstplannen heeft.
The post Arne uit Ledegem wil met Rumtastik iedereen de smaak van rum laten ontdekken appeared first

Lees meer »