IN BEELD. Graspop transformeert, dankzij de modder, nu écht in ‘drashpop’

KIJK. Festivalgangers drinken mazout 

Meer krantenkoppen in België

Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.<br

Lees meer »

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

N-VA Wevelgem maakt volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen bekend

Uitgerekend op de Vlaamse feestdag, 11 juli, stelt N-VA Wevelgem op sociale media haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Met de slogan “Uw toekomst, onze ambitie!” trekt de oppositiepartij naar de kiezer.
The post N-VA Wevelgem maakt volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

De politieke crisis in Frankrijk is nu pas goed begonnen

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca”

Gilles Vens (21) wil de horecawereld verder bestormen. Daarom richtte hij de Iconic Group op waaronder hij al zijn activiteiten wil bundelen. “Ondertussen werken we al met drie vaste mensen”, klinkt het ambitieus.
The post Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weer fun op en naast de IJzer met IJzerfun: “Blijven kamperen kan één avond”

Naar ondertussen jaarlijkse traditie is er weer het zomerevent IJzerfun. Dit jaar gaat IJzerfun door van zaterdag 13 juli tot en met zondag 28 juli in Roesbrugge, op de weide ter hoogte van de brug tussen Professor Rubbrechtstraat nummer 1 en Bergenstraat 1. “Op zaterdagavond 20 juli organiseren we één avond Camping IJzerfun waarop mensen zich kunnen inschrijven om te

Lees meer »

Burgemeester Casier doet oproep tot inwoners en alle politieke partijen om samen te werken tegen inbraken en diefstallen: “Blijf verdachte gedragingen of verdachte personen melden”

Volgens burgemeester Youro Casier (Vooruit) heeft de politie een aantal verdachten opgepakt die mogelijks in aanmerking komen voor de vele inbraken en diefstallen de afgelopen weken. “Naast de twee bendes die al werden opgepakt”, zegt hij. “
The post Burgemeester Casier doet oproep tot inwoners en alle politieke partijen om samen te werken tegen inbraken en diefstallen: “Blijf verdachte

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »