Hoe Oekraïne en Yaremchuk de (voetbal)wereld een lesje in mentale weerbaarheid hebben getoond

Men zegt soms dat sport en politiek niet mogen gemengd worden. Wat dan gezegd van het sportverhaal van Oekraïne? Elke EK-wedstrijd van Oekraïne is het verhaal van een heel land, dat leeft langs de Boulevard of Broken Dreams. Roman Yaremchuk stak er even vuurwerk aan. Geel is de kleur van trots. 

Meer krantenkoppen in België

Hitterecords sneuvelen in extreme hittegolf VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt nog aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

“Dit is de plek waar ze achterstanden kunnen inhalen”: 16.000 leerlingen volgen les in een zomerschool

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar

“Thuis in een welvarend, warm en veilig Brugge”. Dat zijn de krachtlijnen van het kiesprogramma dat N-VA Brugge bewust op de Vlaamse feestdag presenteerde, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale N-VA-lijst is flink verjongd, ook al is de oudste kandidate 87 jaar.
The post N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar appeared first

Lees meer »

WEERBERICHT. Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Deze ochtend verwachten we vooral over het noorden bewolkt weer met lokale buien, over het zuidelijk deel is het vaak droog en wisselend bewolkt. In de namiddag vallen er hoofdzakelijk over het zuidoostelijk deel plaatselijke buien en blijft het meestal droog met opklaringen over het westen, het noordwesten en het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt

Lees meer »

LIVE TOUR. Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard terug op de kritiek die hij kreeg na de graveletappe: “Als ik met Remco en Tadej had meegereden, had ik de Tour gisteren verloren.” De tenoren werken de benen los tijdens een rondje op de fiets.

Lees meer »

Het moment waarop Boeing-vliegtuig kort na opstijgen een wiel verliest

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke

Het partijbestuur van TEAM8710 heeft gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Kan het eindelijk weer over de mensen gaan?”, klinkt het.
The post Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gaan voor absolute meerderheid”: Lijsttrekker van oppositiekartel Pieter-Jan Verhoye kijkt met ambities naar gemeenteraadsverkiezingen

Nog geen maand geleden lieten de drie oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede een bommetje vallen: ze trekken samen onder één lijst ‘N-VA RESPECT BURG-BL’ naar de kiezer. Lijsttrekker wordt de 34-jarige N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye, die vanaf nu de niet geringe opdracht heeft alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. “We zitten inderdaad met drie pluimages”, erkent Verhoye. “Maar onze onderlinge

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, het Rassemblement National (RN) pas derde

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer »