Hoe met Nico en Lamine twee jongens met donkere huidskleur het venster van ‘La Roja’ wijd open duwen

Mama, ik heb Spanje zien voetballen. La Roja is dé attractie van Euro 2024. Een pretpark. Het is daarbij aardig meegenomen dat met Nico Williams en Lamine Yamal twee jongens met een donkere huidskleur het venster van de nationale ploeg wijd open duwen. La Liga ging afgelopen seizoen immers gebukt onder de racisme-rellen. 

Meer krantenkoppen in België

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Cafébaas die vriendin bedriegt met 13-jarig meisje moet niet naar de cel: “Seks gehad in een bestelwagen op de parking van McDonalds”

Een cafébaas uit Lommel heeft zijn eigen vriendin een tijd bedrogen met een 13-jarig meisje uit Turnhout. Zijn partner betrapte hen meermaals samen in bed. “Ik voelde me terug kind en wilde met haar experimenteren alsof het mijn eerste liefje was”, verklaarde de cafébaas. De rechter heeft de man nu veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.

Lees meer »

Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom

Een deel van de wijk rond de Prins Albertlaan in De Panne zat dinsdagochtend even zonder stroom. Dat kwam na een probleem dat maandagavond al ontstond.
The post Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontdek De Bonte Os, het hotel dat mee de skyline van Roeselare vorm geeft: “Robin Williams, Meg Ryan en Penélope Cruz hebben hier nog geslapen”

Ignace Defever (52) is, net als zijn voorvaderen, onlosmakelijk verbonden met ‘De Bonte Os Hotel & Tower’ in Roeselare. De favoriet van Hollywood-sterren en wielerploegen, zo noemt hij het. Wij kregen een unieke blik achter de schermen van deze voormalige slagerij.
The post Ontdek De Bonte Os, het hotel dat mee de skyline van Roeselare vorm geeft: “Robin Williams,

Lees meer »

De VRT reageert na kritiek op gedateerd weerbericht: “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”

“Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, reageert de VRT op de commotie rond hun gedateerde weerbericht dinsdagavond. Tijdens de pauze van de halve finale van het EK kreeg de kijker een duidelijk vooraf opgenomen weerbericht te zien, terwijl het noodweer op dat moment al een spoor van vernieling door ons land had getrokken. De reacties op sociale media waren niet mals

Lees meer »