Goudhaantje van biotechbedrijf Argenx slaagt voor Amerikaans examen

23:06 De Amerikaanse farmawaakhond zet het licht op groen voor Vyvgart als behandeling van de zeldzame zenuwziekte CIDP, waardoor Argenx er een cruciale tweede omzetmotor bij krijgt. 

Meer krantenkoppen in België

“Tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

“We vreesden dat Camille en co het ons moeilijk zouden maken”: Vlaamse artiesten horen kassa weer rinkelen

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Langdurige stroompanne in uw straat? Dubbel zoveel Vlamingen vragen ‘ongemakkenvergoeding’ aan. Wat is dat, en hoeveel bedraagt die?

Ook al urenlang zonder stroom gezeten? Nu er massaal wordt gegraven voor de aanleg of modernisering van wegen, riolen, of het elektriciteits-, gas- en fibernetwerk, zijn er de klok rond voortdurend een tiental kleine en grotere ongeplande stroomonderbrekingen. Het aantal Vlamingen dat een ‘ongemakkenvergoeding’ vraagt, verdubbelde dan ook. Wanneer kom je in aanmerking voor een compensatie, en hoeveel bedraagt die

Lees meer »

Feest van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: dit is ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.
The post

Lees meer »

Politie arresteert man met alarmpistool op trein in Sint-Niklaas

In het station van Sint-Niklaas heeft de politie vanmiddag een man opgepakt die een alarmpistool op zak had. ’t Was een treinreiziger die de politie alarmeerde toen hij een gewapende man zag op de trein tussen Lokeren en Sint-Niklaas. De politie wachtte de trein op en kon de man ervan halen. De trein kon meteen na de arrestatie weer verder

Lees meer »