Geeft Finse grot haar geheimen prijs na vondst eerste aanwijzing legendarische ‘schat van 17 miljard’?

Herbergt een ondergrondse tempel in Finland tienduizenden edelstenen, levensgrote beelden van massief goud en artefacten die duizenden jaren oud zijn? Een team schattenjagers is er heilig van overtuigd, en nog meer nu tijdens de zoektocht naar de legendarische ‘Schat van Lemminkäinen’ een oude bijl is aangetroffen.

 

Meer krantenkoppen in België

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van twee gijzelaars teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Dierenarts waarschuwt voor kattenziekte en roept op tot vaccinatie: “Zeer besmettelijk en blijft lang in de omgeving”

Na jaren afwezigheid is de kattenziekte opnieuw vastgesteld in ons land. Het gaat voorlopig om twee gevallen, maar AniCura, een Europees netwerk van dierenklinieken, roept katteneigenaars op om hun diertjes te laten vaccineren. “Het virus is zeer besmettelijk en blijft lang in de omgeving”, klinkt het. Eerder waren er ook al meldingen in Nederland.

Lees meer »

Eén van deze vijf moet Kamala Harris helpen Trump te verslaan. Amerika-expert legt uit “waarom ze best een witte man kiest”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »