“Dit is mega-dramatisch”: Israël betonneert controle over Westelijke Jordaanoever

De Israëlische regering heeft maatregelen genomen die de controle van het land over de bezette Westelijke Jordaanoever op lange termijn zou betonneren. Dat meldt The New York, op basis van een gelekte toespraak van de extreemrechtse Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich.

 

Meer krantenkoppen in België

“We waren op slag verliefd op dit pand”: drie vrienden blazen Grand Café ‘Au Lilas Blanc’ in Heist nieuw leven in

Dorpsplein De Bolle in Heist-aan-Zee heeft er een nieuwe trekpleister bij. Drie vrienden heropenen Grand Café Au Lilas Blanc. Het historische pand stond drie jaar leeg, maar volgens Ben Bruyneel (40) is het potentieel groot. “Het gebouw heeft zóveel charme. We geven onszelf de tijd om te groeien. Met ons concept willen we nét iets anders zijn dan de rest.”

Lees meer »

KIJK. “Wijn ruikt naar paardenstront”: dit is het moment waarna twee vrouwen beslissen uit ‘B&B zoekt lief’ te stappen

Het is ongezien. Twee deelneemsters van ‘B&B zoekt lief’ beslissen samen om uit het programma te stappen. Ze vinden hun ‘gastheer’ Jelmont onuitstaanbaar. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) waren verbaasd over de hygiëne in het huis. Ze struikelden over rommel, er lag ‘pakken stof’, sliepen op een luchtmatras en moesten zich wassen onder een koude douche. Maar

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is gevallen, Gent is klaar voor Urbanus!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. God deed het intussen ook even op z’n Gents, gesteund door de vocale kwaliteiten van Koen Crucke. Tijd dus om gezegend de avond in te zetten en die heeft nog aardig wat in

Lees meer »

Nederlandse autohandelaren mogen BMW’s van uitgebrand vrachtschip niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW’s van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verhandelen. De rechtbank in Den Haag geeft de ondernemers ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW’s

Lees meer »

Recordaantal kankerdiagnoses, en toch is balans hoopvol: “7 op de 10 kankerpatiënten zijn vijf jaar na hun diagnose nog in leven”

Vorig jaar werd bij 78.416 Belgen kanker vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Stichting Kankerregister. Dat is een record, maar daar waar een kankerdiagnose tien jaar geleden nog vaak het einde betekende, is dat nu lang niet meer het geval. Dankzij immuuntherapie zijn sommige kankers zelfs bijna volledig te genezen. Hoe groot zijn de overlevingskansen per kanker? En slaat

Lees meer »

? “De geboorte van mijn zoon heeft me vleugels gegeven”

Victor Campenaerts heeft het geflikt: na de etappe richting Barcelonette heeft hij eindelijk zijn ritoverwinning in de Tour de France beet. “Ik droom hier al heel lang van”, vertelde ‘Vocsnor’ na zijn schitterende zege. “Hij was al een kanjer, nu is hij ook een held”, aldus wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven

Lees meer »