Bijna nergens daalt aantal verkeersdoden zo snel als in België

De voorbije vijf jaar is het aantal verkeersdoden in ons land met 25 procent gedaald. Daarmee scoren we beter dan bijna alle andere Europese landen. Alleen op Cyprus en in Polen is nog meer vooruitgang geboekt.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »

Waarom mosselen in de supermarkt zoveel goedkoper zijn dan op restaurant

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

Na 21 maanden zijn Waregemstraat en Vichtseweg (eindelijk) weer open

Na 21 maanden van hard werk en heraanleg, gaat de verbinding tussen Waregem en Vichte op vrijdag 19 juli in de avond terug open voor alle verkeer. Dat betekent meteen ook dat de Vichtseweg en de Waregemstraat klaar zijn voor de toekomst met een gescheiden riolering, een nieuwe wegdek en veilige fietspaden.
The post Na 21 maanden zijn Waregemstraat

Lees meer »

Koen De Meester runt 90 jaar oude Brugse Boekhandel: “Ik ben eigenlijk geen echte commerçant”

“Ik voel mij soms eerder een boekhouder dan een boekhandelaar. Ik ben geen echte commerçant”, bekent Koen De Meester. Deze Bruggeling is al dertig jaar zaakvoerder van de Brugse Boekhandel, die zijn negentigste verjaardag viert.
The post Koen De Meester runt 90 jaar oude Brugse Boekhandel: “Ik ben eigenlijk geen echte commerçant” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »