500 euro verschil tussen werken en niet werken en de hoogste pensioenen aftoppen. Dit is hoe de partijen in onderhandeling stappen voor federale regering

Samen met het slechte begrotingsrapport gaf Europa België woensdag een ‘miniregeerakkoord’ mee. Daarin staan vijf harde aanbevelingen: belastingen verschuiven, hogere tewerkstelling, vergrijzing aanpakken, minder uitgeven aan gezondheidszorg en weg van fossiele energie. Maar hoe denken de vijf gedoodverfde coalitiepartners – CD&V, N-VA, MR, Vooruit en Les Engagés – over deze dringende kwesties? 

Meer krantenkoppen in België

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig aan corruptie: goudstaven en cash in ruil voor hulp aan buitenlandse overheden

Een jury in New York heeft de Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig verklaard voor 16 aanklachten rond corruptie en omkoping. De rechtbank oordeelt dat de senator verschillende cadeaus – onder meer goudstaven en een luxewagen – heeft gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar. Op 29 oktober beslist de rechter welke straf Menendez krijgt, maar het is

Lees meer »