Zwak Engeland geraakt niet voorbij Denemarken, slotspeeldag allesbepalend in groep C

Met vier op zes is toernooifavoriet Engeland op weg naar de volgende ronde. Maar na het gelijke spel tegen Denemarken bleef de neutrale voetbalfan toch vooral op z’n honger zitten. Bellingham, Foden, Saka, al dat talent stelde zwaar teleur. Harry Kane scoorde, Hjulmand redde een verdiend punt voor de Denen. 

Meer krantenkoppen in België

Hoger Op organiseert rommelmarkt in Woumen

Naar jaarlijkse traditie organiseert de koninklijke fanfare Hoger Op een rommelmarkt in Woumen, op zondag 14 juli. Je kan in de Pollaertstraat vanaf 6 uur tot 18 uur terecht.
The post Hoger Op organiseert rommelmarkt in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Kopecky moet eindzege in Giro Donne aan Elisa Longo Borghini laten, Ghekiere kroont zich tot bergkoningin

Het is Lotte Kopecky in de Giro Donne niet gelukt om haar achterstand op eindwinnares Longo Borghini uit te wissen. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij de Italiaanse, maar kon dat niet rechtzetten. In de slotkilometers ontplofte ze. Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding door auto in Oostende

In de Stroombanklaan in Oostende is donderdag rond 10.45 uur een voetgangster (77) aangereden door een bestuurster (28) die achteruit haar oprit verliet. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar ze overleefde de klap niet. De automobiliste is in shock. De politie heeft een onderzoek geopend.

Lees meer »

“Plots liep ik Kim Kardashian tegen het lijf”: Vlaming Dirk Alexander fotografeerde het ‘huwelijk van de eeuw’

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken zette hij voet op Indiase bodem om een bekende actrice te fotograferen op het huwelijk van miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter

Lees meer »

Werelddansfestival leert Schotenaren ook zelf volksdansen

Tijdens het werelddansfestival in Schoten konden de bezoekers vandaag ook workshops volgen om de beste danspasjes te leren van de vele internationale groepen die er optreden dit weekend. Zo zorgde onder meer de Mexicaanse dansers voor heel wat sfeer. Volgens de deelnemers waren de danspasjes niet makkelijk, maar was het enthousiasme des te groter.

Lees meer »

Elisabeth Degryse wordt minister-president Franse gemeenschap

Elisabeth Degryse wordt de nieuwe minister-president van de Franse gemeenschap. Ze krijgt er een zware portefeuille bij, want ze krijgt ook onder meer Begroting, Gezondheid, Cultuur en Internationale Relaties als bevoegdheden. Dat heeft voorzitter Maxime Prévot van Les Engagés zondag bekendgemaakt.

Lees meer »

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »

‘Wingene Bevrijd’ wordt boeiend eerbetoon

De werkgroep ‘Wingene Bevrijd!’ heeft een enorm gevarieerd bevrijdingsprogramma uitgewerkt. Dat loopt vanaf het beloftevol openingsweekend van 30 augustus over een spetterend bevrijdingsfeest op 7 september tot, jawel, een boomplantactie die zal uitdeinen tot zover als einde 2025. “We willen de herinnering aan deze historische gebeurtenis levend houden en een eerbetoon brengen aan de moed en opoffering van wie voor

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin dinsdag officieel van start: rechter vindt zijn rol als producent irrelevant

Een rechter in New Mexico heeft in de zaak tegen Alec Baldwin (66) over de dodelijke schietpartij op de set van de film ‘Rust’ besloten dat zijn betrokkenheid als coproducent van het project niet relevant is. De rechter heeft het bewijs dat de aanklager heeft aangedragen om de schuld van Baldwin als coproducent aan te tonen niet toegestaan, melden Amerikaanse

Lees meer »