“Zelfs bij ultrazonnige voorspellingen moeten we gas terugnemen”: waarom het aankomende mooie weer opnieuw snel zal keren

Het is reikhalzend uitkijken naar zondag en begin volgende week. Dan begint de zomer. Maar het mooie weer is van korte duur. Regen, onweersbuien en koelere temperaturen doemen op aan de horizon. “Juli starten we met zo’n 21 graden”, zegt weerman David Dehenauw.

 

Meer krantenkoppen in België

Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke

Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open.
The post Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge

Op het strand van Blankenberge is donderdagavond een 69-jarige man levenloos aangetroffen. Voorbijgangers merkten dat er iets mis was en stelden vast dat de man niet meer ademde. Strandredders probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren.
The post Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde

Koning Filip heeft ‘topdokter’ en voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (74) benoemd tot commandeur in de Kroonorde. “Een verrassing”, zegt de Oostendse oorlogschirurg, die vermoedt dat de koning vooral zijn inspanningen voor de oprichting van een medisch centrum in Oost-Congo wil honoreren.
The post Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Politie onderzoekt vechtpartij in het Zoute in Knokke

In het Zoute in Knokke is enkele dagen geleden een vechtpartij ontstaan tussen een groep mannen. Op beelden is te zien hoe ze een golfkarretje staande proberen houden. Wanneer dat niet lukt, richten ze zich op een andere man.
The post Politie onderzoekt vechtpartij in het Zoute in Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »