“Zeker 26 kinderen verdronken”: Italiaanse kustwacht bergt nog eens 12 lichamen van migranten na schipbreuk

De Italiaanse kustwacht heeft nog eens twaalf lichamen van migranten, ook van vrouwen en kinderen, geborgen na een schipbreuk eerder deze week voor de kust van Calabrië. Daarbij raakte een zestigtal mensen vermist, meldt de kustwacht donderdag. 

Meer krantenkoppen in België

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Line (47) mag nationale defilé bijwonen dankzij haar inzet voor langdurig zieke kinderen: “Ik zie mezelf niet als held, maar ben wel vereerd”

Al 15 jaar kruipt Line Van Wassenhove uit Blankenberge in de huid van clown Loesje om langdurig zieke kinderen een glimlach op het gezicht te bezorgen tijdens huisbezoekjes. Daarnaast kunnen de kinderen ook videobellen met haar en voor hun klasgenoten is er een theatervoorstelling. Sinds kort trekt ze ook rond als Dokter Knuffel. Ze werd nu voorgedragen in het kader

Lees meer »

Verzekeraar daagt sterrenchef Nick Bril (40) zelf voor politierechtbank: “Slachtoffer zo snel mogelijk vergoeden”

Sterrenchef Nick Bril (40) moet op 4 september een eerste keer voor de politierechtbank verschijnen. Niet voor het ongeval zélf, maar wel omdat zijn eigen autoverzekering hem daar heeft gedagvaard. Opvallend: ook slachtoffer Joe Claridge (40) is gedagvaard. Het doel is om snel de schadevergoeding voor Joe te kunnen berekenen. Een bedrag dat in de honderdduizenden euro’s zal lopen. Maar

Lees meer »

KW Zomertip: Flaneren langs kastelen

In de ruime regio rond Brugge tellen we meer dan honderd kastelen. Veel van die domeinen zijn ondertussen opengesteld voor het publiek. Je kan er vrij wandelen, fietsen … en picknicken. Voor het Kastelen- en Abdijenjaar in het Brugse Ommeland zijn er ook speciale arrangementen voorzien.
The post KW Zomertip: Flaneren langs kastelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »