“Wurging, verkrachting, het was voor mij dagelijkse kost”: Limburgse ex-partner van folteraar in gevangenis werd zelf ook geterroriseerd

“Tien jaar lang werd ik belaagd door mijn ex-partner. Wurging, mishandeling, verkrachting,

het was voor mij dagelijkse kost”, schrijft de Limburgse Fabrice Hamel. In maart van dit jaar bleek die Haspengouwse ex-partner Filip T. de spil in een gruwelijke foltering in de gevangenis van Antwerpen. Vandaag pleit Hamel in een opiniestuk voor een meer slachtoffergericht rechtssysteem.

 

Meer krantenkoppen in België

Met The Grand krijgt Nieuwpoort een van zijn iconische monumenten terug

Exact 100 jaar na de bouw van het Grand Hotel, zal het iconische gebouw weer uit zijn as verrijzen. Het nieuwe prestigeproject wordt dé blikvanger van Nieuwpoort en zal verschillende functies vervullen. De nieuwe syndicus van The Grand is Wim Demeester van Immo Group-S. Hij blikt alvast vol enthousiasme vooruit. “Het doel is om een gezond evenwicht te creëren tussen

Lees meer »

Onze man op de Republikeinse Conventie: “Ik ben zelden of nooit zo hard geschrokken als van de intrede van Navarro”

Op dag drie van de Republikeinse Conventie in Milwaukee sprak de running mate van Donald Trump, J.D. Vance, voor het eerst. Met een charmeoffensief wikkelde hij de zaal rond zijn vinger. Een ander uiterste was dan weer de akelige speech van Peter Navarro. Buitenlandjournalist Steven De Foer zat voor ons in de zaal en brengt verslag uit. “Er zit duidelijk

Lees meer »

LIVE. Tomorrowland is gestart: volg alles hier live

Tomorrowland, ’s werelds grootste dance festival, is gestart. Het is een extra feestelijke editie want het festival viert haar twintigste verjaardag. Dat belooft extra kuiten flexen en sixpacks smeren – of is het omgekeerd? – op een zonovergoten festivalterrein. Wat de 400.000 bezoekers en al hun zintuigen dit weekend bezighoudt? Dat lees je hier.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en meer dan 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert meer dan 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »