Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid”

Wijndomein Ravenstein boven op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke bij Wervik opende vorig jaar een camperpunt met negen staanplaatsen en viel in de prijzen. Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir wonnen de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. Deze awards worden toegekend aan de meest inspirerende en impactvolle duurzame initiatieven van camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Denemarken.

De beoordeling van de jury voor het camperpunt van Ravenstein is alvast veelzeggend. “Deze locatie is heel sterk in biodiversiteit en door de wijngaard stimuleren zij het mooie broedgebied van vogels”, zo staat het letterlijk. “Ook verbouwen ze hun eigen groenten en fruit en hergebruiken ze hun water. Daarnaast kiezen ze ervoor om middels een eigen toeristisch informatiepunt meerdere toeristen bewust te maken van het milieu door informatie over lokale duurzame initiatieven aan te bieden. Ook vond de jury het mooi om te zien dat een camperplaats die al zoveel doet, nog meer duurzame ambities heeft.”

“We zijn heel trots met deze award. Het is altijd leuk om een erkenning te krijgen voor onze inspanningen die we doen naar duurzaamheid”, reageren Dirk en Patricia. Eind maart begonnen ze aan hun tweede camperseizoen.

Drukke zomer in aantocht

Het belooft weer een drukke zomer te worden bij Wijndomein Ravenstein. De uitbaters zorgden voor een gevarieerd programma met culinaire hoogstandjes, culturele en sportieve events of gewoon gezellig samenzijn.

Het begint zondagmiddag 30 juni met de tweede editie van Hostellerie Saint Nicolas @Wijndomein Ravenstein. Sterrenchefs Franky en zoon Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge serveren een subliem 6-gangenmenu met streekproducten en dit gecombineerd met Ravenstein wijnen.

The post Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

UITSLAGEN. Ontdek de reuzenverschillen in de Tour: Vingegaard en Evenepoel enige twee renners die nog binnen de tien minuten van Pogacar staan

Tadej Pogacar (25) heeft opnieuw uitgehaald in de Pyreneeën. Hij reed Jonas Vingegaard (27) op meer dan een minuut en neemt een stevige optie op de eindzege. De kloof bedraagt al een dikke drie minuten nu. Remco Evenepoel (24) liet het duo al snel begaan, maar nestelde zich op zijn eigen tempo wel weer wat steviger op zijn derde plek.

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Wereldkampioene Lotte Kopecky krijgt muurschildering in Assenede

Wereldkampioene wielrennen Lotte Kopecky heeft een muurschildering gekregen in Assenede, waar ze woont. De muurtekening staat op een huis en is gemaakt door straatartiest Steppe, die ook de muurtekening van zanger Luc De Vos in Gent maakte. De muurschildering van Kopecky maakt deel uit va het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek langs de Leie”

We zijn gestart aan het zesde grote stadsvernieuwingsproject van de twaalf dat in 2024 opent. Bissegem krijgt er een aantrekkelijke ontmoetingsplaats bij. Langs de Leie komt Bissegem Plage, een uniek stukje natuur om te wandelen, te genieten van de groene omgeving én met plaats voor kinderen om te spelen.
The post Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »