WIELERKORT. Mark Cavendish tot ridder geslagen

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »

Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne

‘Respect’ is het kernwoord van de nieuwe Koksijdse sensibiliseringsactie rond aangelijnde honden. Met een hond aan de leiband toon je niet alleen respect voor de wandelaar, fietser of strandbezoeker, maar ook voor andere dieren die jouw pad kruisen.
The post Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wervikse jeugdraad overhandigt na bevraging memorandum aan politici: “Niemand vindt de stad netjes”

De stedelijke jeugdadviesraad overhandigde aan de politieke partijen die in oktober gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen een memorandum. Heel opmerkelijk is alvast dat de jeugd de stad niet aantrekkelijk vindt. “Er is niemand die vindt dat de stad netjes is”, overloopt voorzitter Mathias Bruggeman de bevraging. “De redenen hiervoor zijn vaak het gebrek aan onderhoud van het stadsgroen en het

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst voor lokale verkiezingen bijna rond

Op twee nog in te vullen plaatsen na heeft N-VA Torhout haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen rond. Met op kop Eva Maes en als lijstduwer Steve Becelaere. De partij trekt naar de kiezer met de slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst voor lokale verkiezingen bijna rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona gestart: zes gewonden

Bij de controversiële stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Verschillende gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, melden de lokale medische diensten aan Spaanse media.

Lees meer »

West-Vlaanderen boven op eerste dag van het Cactusfestival in Brugge

Op de eerste dag van het driedaags Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark hebben de Belgen – de West-Vlamingen op kop – het duel van de Lage Landen glansrijk gewonnen. Al dient gezegd dat Knokkenaar Brihang een thuismatch mocht spelen.
The post West-Vlaanderen boven op eerste dag van het Cactusfestival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »