Wegcode kiest kant: bijna gedaan met beurtelings parkeren

De nieuwe wegcode, die in 2026 van kracht wordt, maakt komaf met het beurtelings parkeren. Veel gemeenten doen dat nu al.

 

Meer krantenkoppen in België

Figurant Amédéo Setodji over geschrapte afleveringen ‘F.C. De Kampioenen’: “De VRT vroeg de hele equipe wat we van die beslissing vonden”

Bijna drie decennia lang figureerde Amédéo Setodji (61) in ‘F.C. De Kampioenen’. Deze zomer wordt de reeks voor de zoveelste keer heruitgezonden door VRT. Zonder negentien controversiële afleveringen, weliswaar. ‘Kamer te huur’, met het zwarte personage Dieudonné, is daar één van. Opmerkelijk: vaste figurant Amédéo was die dag niet uitgenodigd voor de opnames. “Of twee zwarte acteurs het verhaal versterkt

Lees meer »

Dodental Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen opgelopen tot 6, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 6 doden en 83 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van

Lees meer »

Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist

In café De Voetballist in de Vijfwegenstraat 70 in Roeselare houden ze maandelijks darts. Het seizoen is ten einde en de winnaars van 2023-2024 zijn bekend.
The post Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE F1. Gefrustreerde Verstappen schiet met scherp op eigen team: “We zitten niet op dezelfde golflengte”

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen – die ‘not amused’ is – start vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor

Lees meer »

MIJN PLEK. “Ik had niet genoeg tijd om terug de állerbeste Nina te zijn”: olympisch kampioene Derwael toont internaat waar alles begon

Ladies first, en al helemaal wanneer het om een olympische kampioene gaat. En dus mag Nina Derwael (24) als eerste aan Kim Gevaert de plek tonen die haar heel nauw aan het hart ligt. Aan de Blaarmeersen in Gent zwaait ze de poorten open van het internaat waar ze als elfjarige aan haar grote avontuur begon: “Met turnen heb je

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »