Voormalig Syrisch generaal Mohammed Hamo in Zweden vrijgesproken van oorlogsmisdaden

Een Zweedse rechtbank heeft een van de hoogste Syrische oud-militairen vrijgesproken die in Europa is vervolgd. Er kon niet worden bewezen dat de 65-jarige Mohammed Hamo medeplichtig is aan in 2012 gepleegde oorlogsmisdrijven, luidde het oordeel.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen eerste schepen van Menen Michel Dupont (87) overleden

In Menen is gewezen eerste schepen Michel Dupont (87) overleden. Voor de socialisten was hij twaalf jaar schepen en zetelde maar liefst 29 jaar en zeven maanden in de gemeenteraad. Aan de verkiezingen van oktober 2006 nam hij niet meer deel. Michel Dupont is ook provincieraadslid geweest.
The post Gewezen eerste schepen van Menen Michel Dupont (87) overleden appeared

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Vrije radio Jess FM rouwt om verlies van Dirk Desmet (55): woensdagavond eerbetoon

In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is Dirk Desmet uit Wevelgem overleden. Hij was een radiopresentator in hart en nieren en zo’n tien jaar een trouwe medewerker van vrije radio Jess FM die uitzendt vanuit de studio in Menen. Op woensdagavond had Dirk zijn vast programma. Halfweg juni vorig jaar overleed zijn oudere broer Nick, ook door een hartfalen. Als eerbetoon

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Nieuwe spelers bij Gullegem

FC Gullegem laat niets aan het toeval over om klaar te zijn voor het nakende seizoen. Vorige week dinsdag blies T1 Stefaan Deloose verzamelen. Een enthousiaste en fel vernieuwde kern kwam duidelijk met veel goesting naar de eerste training.
The post Nieuwe spelers bij Gullegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »