Vlaamse moslims over temperaturen boven 50 graden in Mekka: “We mochten onze tent niet uit, en maar goed ook”

De temperaturen in Mekka liepen deze week op tot boven de 50 graden, en dat net tijdens de jaarlijkse bedevaart voor moslims. Ook voor de Vlamingen daar was het puffen. “Er stonden gelukkig véél airco’s.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Andreas en Lydia zijn een diamanten paar

Andreas Demol en Lydia Soenens zijn 60 jaar getrouwd. André is afkomstig van ‘t Motje in Roeselare en werkte tot aan zijn pensioen bij de firma Vandemoortele in Izegem. Lydia is afkomstig van op de Haaipander in Ingelmunster, werkte 18 jaar bij de firma Neyrinck in Lendelede en was daarna nog 20 jaar huishoudster bij
The post Andreas en

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Straks blijft er van de partij alleen maar stof over”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu spreekt Amerikaans Congres toe: “Geef ons sneller wapens en we zullen de klus sneller klaren”

In zijn toespraak in het Amerikaanse Congres heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd dat hij niet zal rusten totdat alle gijzelaars uit Gaza weer thuis zijn. Hij heeft ook een oproep gedaan aan de VS voor meer militaire steun voor zijn oorlog in Gaza. Ondertussen waren duizenden demonstranten op straat gekomen om tegen zijn komst te protesteren. Ook in

Lees meer »

Marjolein Acke uit ‘Sing Again’ en Helmut Lotti samen in ‘Tien om te zien’: “Maar ik zal nooit met hem op een vliegtuig stappen”

“Helmut Lotti mag mij altijd bellen.” Marjolein, de winnares van ‘Sing Again’, droomt al jaren van een duet met Helmut Lotti en komende zondag kan de VTM-kijker met eigen ogen zien hoe de droom van de 17-jarige sopraan uitkomt. Tijdens ‘Tien om te zien’ brengt het tweetal een nummer van Lotti’s eerste ‘Goes Classic’-album. Al had Marjolein wel een opvallende

Lees meer »