Vito Braet blikt vooruit op BK: “Het wordt een open koers”

Outsider voor de Belgische titel? Het zou zomaar eens kunnen. Vito Braet (23) zal zondag tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn kans mogen gaan. Hij acht de kans klein dat de titelstrijd uitdraait op een massaspurt.

Braet, nieuwkomer bij World Tour-ploeg Intermarché-Wanty, begon knap aan het seizoen. In de Portugese Figueira Champions Classic werd hij tweede achter de ontsnapte Belgische kampioen Remco Evenepoel. En in een rit van de Ronde van Valencia eindigde hij derde na Will Barta en Jonathan Milan. Een goed resultaat in de Brabantse Pijl was zijn voornaamste doel. In Overijse bolde hij als negende over de streep.

Na enkele eendagskoersen in de maand mei trok hij naar de Dauphiné. “Mijn conditie was begin juni niet 100 procent”, blikt Braet terug. “Ik had op training een goed gevoel, maar in de wedstrijden die ik vorige maand reed kwam dat er niet echt uit. Vermoedelijk trainde ik, in combinatie met slapen in mijn hoogtetent, wat te veel. Dag per dag ging het in de Dauphiné beter. Tegen de slotrit waren alle niet-klimmers naar huis. Die laatste etappe begon met een klim. Ik werd snel gelost. Honderd kilometer alleen rijden zag ik niet zitten zodat ik afstapte.”

Geen Tour

Toch zit Braet bij Intermarché-Wanty in de voorselectie van twaalf namen voor de Ronde van Frankrijk. “Ik denk dat ik helemaal onderaan de ladder sta”, beweert de derdejaarsprof. “Voor mij wordt het in juli normaal gezien een hoogtestage in Tignes. Dat wordt mijn eerste echte hoogtestage.”

Die staat in het teken van de Vuelta, Braets eerste grote ronde. Maar eerst het BK over enkele hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen. “Dat wordt een open koers”, voorspelt Braet. “Het scenario ligt niet vast, bij geen enkele ploeg, denk ik. Het is ook een parcours waarop je mag en moet koersen. Zo kan je altijd in een situatie geraken waarbij je strijdt om de titel. Voor een eventuele massaspurt houden wij Gerben Thijssen achter de hand.”

The post Vito Braet blikt vooruit op BK: “Het wordt een open koers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey?

Op vraag van de stedelijke sportdienst heeft de Brugse stadsschrijver Lara Taveirne een gedicht geschreven over sport. Het stadsgedicht hangt deze zomer op de zijmuur van het Badengebouw op de zeedijk in Zeebrugge.
The post Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude

Aude, het zusje van Titus (2,5) en het twee kindje van Evelyne Lemahieu en Arne Desmet in Brugge, zorgde op 21 juni voor een vrouwelijk viergeslacht in haar familie.
The post Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude appeared first on KW.be.

Lees meer »

EU-landen kiezen voor “voorzichtige” Europese begroting 2025

Als het van de lidstaten van de Europese Unie afhangt, gaat de EU in 2025 voor iets meer dan 191 miljard euro aan verbintenissen aan en wordt voor een bedrag van 146 miljard euro aan effectieve betalingen uitgevoerd. Met die “voorzichtige aanpak” zet de Raad zich schrap voor de budgetonderhandelingen met het Europees Parlement.

Lees meer »

“Beelden tonen mannen in bivakmutsen die benzine uitgieten”: 7 doden onder wie zeker 3 kinderen bij brand in Franse stad Nice

In de Franse stad Nice zijn afgelopen nacht 7 doden gevallen bij een brand op de 7e verdieping van een flatgebouw. Dat meldt het persagentschap AFP. Bij de dodelijke slachtoffers zijn 3 kinderen. De procureur gaat uit van kwaad opzet en heeft een onderzoek geopend naar de aanleiding van de brand. "Beelden tonen mannen in bivakmuts die vlak voor het

Lees meer »

Lof voor Trump van vroegere rivalen Haley en DeSantis

Nikki Haley en Ron DeSantis, de twee grootste tegenstanders van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de voorverkiezingen, hebben zich dinsdag op de partijconventie in Milwaukee ook achter de oud-president geschaard. In hun toespraken hielden ze een pleidooi voor partij-eenheid.

Lees meer »