Tri Team Knokke-Heist gaat nu ook voor competitieve jongeren:“Vriendschap en plezier centraal”

Tri Team Knokke-Heist biedt binnen de jeugdafdeling reeds trainingen vanaf zes jaar. Na de zomer worden jongeren van 12 tot 17 jaar op een leuke en onderbouwde manier voorbereid op competitiewedstrijden.

De jeugdafdeling van het triatlonteam staat nu wekelijks in voor drie zwemtrainingen en eenmaal een loop- en een fietstraining. Zij het zonder prestatiedrang. “Het gaat vooral om het aanleren van de technieken, het verbeteren van fietsbehendigheid en stuurvaardigheid”, weet voorzitter Danny Devlieghe. “We hebben ongeveer twintig trainers die worden bijgestaan door Robin Haeghebaert als hoofdtrainer. Op die manier leert iedereen dezelfde techniek aan.”

Voormalig triatleet Christophe Breugelmans heeft ondertussen een C-diploma als trainer en kwam in december bij de club in Knokke-Heist. “Ik deed er mijn stage en kwam tot de conclusie dat ik graag training geef aan de jeugd”, zegt hij.

“Ik wilde meer voor het competitieve gaan en deed dat bij SMO. Maar omdat Eeklo wat ver was, koos ik anderhalf jaar nadien in mijn gemeente voor 3TK. Mijn ervaring en kennis wil ik nu omzetten in een academie van Tri Team Knokke-Heist. Ook omdat die regio een blinde vlek vormt in het triatlonlandschap met betrekking tot het opleiden van competitieve jeugd.”

Bedoeling is dat er voor hen een weekprogramma wordt opgesteld, met driemaal zwemmen, twee keer lopen en eenmaal fietsen. “Daarnaast gaan we die jongeren tussen 12 en 17 jaar, met de steun en medewerking van de ouders, op wedstrijden voorbereiden. Zonder hen druk op te leggen, vriendschap en plezier staan centraal. We werken met een app waar alle trainingen zullen instaan.”

De start is voorzien in september of oktober. Het zwemmen zal in Sportoase Duinenwater gebeuren, lopen en fietsen van aan of in Laguna Sportcentrum. “Er komt ook core stability bij, gegeven door kinesist Floor Van Loock.” (Alain Creytens)

Info: www.3tk.be

The post Tri Team Knokke-Heist gaat nu ook voor competitieve jongeren:“Vriendschap en plezier centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen”

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.
The post Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost”

Sinds 2022 ondergaat het gemeentecentrum van Kuurne een metamorfose. Niet alleen bovengronds, maar ook wat betreft nutsleidingen en riolering. Terwijl de werkzaamheden een verbetering zouden moeten betekenen, is dit voor een gedeelte van de Kerkstraat niet het geval.
The post Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ’tot een hel’ maakt.
The post Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven

Lees meer »