Tineke Van hooland is eerste officiële kandidaat-voorzitter Open VLD: “Ons liberalisme moet de kiezer weer inspireren”

Tijdens een samenkomst van de partijraad van Open VLD is een eerste kandidaat-voorzitter naar voren getreden: Tineke Van hooland (45), een relatief onbekende naam in de nationale politiek. Ze komt uit Oudenaarde en is daar gemeenteraadslid. In Terzake geeft ze haar allereerste tv-interview als kandidaat. 

Meer krantenkoppen in België

Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein

Met de aanleg van heel wat nieuwe paden, een wandelbrug en een speelpleintje wil het stadsbestuur het natuurgebied van 17 hectare nieuw leven inblazen. “Het resultaat mag gezien worden”, vindt schepen Rik Soens (CD&V).
The post Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafébaas die vriendin bedriegt met 13-jarig meisje moet niet naar de cel: “Seks gehad in een bestelwagen op de parking van McDonalds”

Een cafébaas uit Lommel heeft zijn eigen vriendin een tijd bedrogen met een 13-jarig meisje uit Turnhout. Zijn partner betrapte hen meermaals samen in bed. “Ik voelde me terug kind en wilde met haar experimenteren alsof het mijn eerste liefje was”, verklaarde de cafébaas. De rechter heeft de man nu veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweer, maar meer gevechtsvliegtuigen nodig

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft intussen op de NAVO-top gemeld dat inmiddels 43 mensen zijn omgekomen bij de

Lees meer »