Tachtig procent wereldbevolking wil meer actie voor het klimaat

Tachtig procent van de wereldbevolking wil dat er meer actie wordt ondernomen voor het klimaat. Dat blijkt vandaag uit een grootschalig onderzoek van het VN-ontwikkelingsagentschap UNDP en de universiteit van Oxford. Nog een groter deel (86 procent) wil dat landen wereldwijd meer samenwerken om de klimaatverandering het hoofd te bieden. 

Meer krantenkoppen in België

Corona-expert wordt nieuwe minister van Gezondheid in Waalse regering

De partij Les Engagés heeft epidemioloog Yves Coppieters aangeduid als nieuwe Waalse minister voor Volksgezondheid. Hij wordt ook bevoegd voor Leefmilieu. De combinatie van beide portefeuilles kan niet los worden gezien van de heisa rond PFAS die ook in het zuiden van het land is ontstaan. De nieuwe Waalse ministers leggen maandag de eed af.

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

Chef Nick Bril gedagvaard door eigen verzekeraar

Topchef Nick Bril, die in januari in dronken toestand zijn stagiair en hulpkok op de parking van sterrenrestaurant The Jane aanreed, wordt door zijn eigen verzekeraar voor de rechter gesleept. Hij moet in september voor de politierechtbank verschijnen.

Lees meer »

Fotograaf legt kogel vast op beeld vlak voor die Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Hoe één softwarefoutje desastreuze gevolgen had. Techexpert Tim Cools: “Er zullen zeker schadeclaims komen”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »

Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach

De zestigste verjaardag van de verbroedering tussen Gistel en Aulendiebach kende heel wat bijval. Zo’n honderd Duitsers kwamen vijf dagen lang naar Gistel. “Over drie jaar maken we de omgekeerde beweging”, zegt comitévoorzitter Marc Monstrey.
The post Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel toont lef en pakt seconden terug op Vingegaard: “Maar ga nu zeker niet denken aan tweede plaats”

Een morele overwinning voor Remco Evenepoel. Onze landgenoot heeft vandaag voor het eerst in deze Tour bergop tijd kunnen terugpakken op Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De witte trui toonde branie op de slotklim en sloop twaalf seconden dichter bij de tweede plaats van Vingegaard. “Maar het is nog belangrijker dat ik 2,5 minuut bijnam op de mannen achter mij.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland claimt dorp in Oekraïense regio Donetsk veroverd te hebben

Het Russische ministerie van Defensie heeft zondag gezegd dat Russische strijdkrachten het dorp Urozhaine in de oostelijke regio Donetsk hebben veroverd, maar het Oekraïense leger zegt dat er nog gevochten wordt in het gebied. Oekraïense bloggers zeggen dan weer dat het Oekraïense leger het dorp echt opgegeven. En het besluit om Amerikaanse langeafstandsraketten in Duitsland te stationeren kan Europese hoofdsteden

Lees meer »

“De nieuwe Europese Commissie moet inzien dat productieve investeringen de groei van morgen garanderen”

Ons land moet productieve investeringen in economie, onderwijs, groene en digitale transformatie en infrastructuur kunnen doen die buiten de begrotingsdoelstellingen vallen. Dat zegt toekomstig Vooruit-voorzitter en federaal onderhandelaar Conner Rousseau. “Terwijl Amerika en China met geld smijten vraagt Europa dat we onszelf zweepslagen geven”, hekelt hij.

Lees meer »

Prinses Kate doet opvallende uitspraak rond gezondheid na bezoek aan natuurhistorisch museum: “Ik ken de kracht van natuur”

Kate Middleton (42), die sinds februari een kankerbehandeling ondergaat, bracht onlangs een bezoek aan het natuurhistorisch museum in Londen, dat recent z’n nieuwe tuinen opende. Op Instagram loofde de prinses “de inzet van het museum om mensen opnieuw in contact te brengen met natuur”. Tussen de lijnen door gaf ze ook een knipoog naar haar eigen gezondheidstoestand.

Lees meer »