Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld na landelijke uitval

Ecuador is woensdag getroffen door een landelijke stroomstoring, zo meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem. Sinds 15 uur lokale tijd (22 uur in België) kwamen meldingen van stroomstoringen binnen, meldt dagblad ‘El Universo’. Een uur na de stroomonderbreking kwam de elektriciteitsvoorziening geleidelijk terug op gang. Inmiddels heeft zo’n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom. 

Meer krantenkoppen in België

Red Lion Arthur De Sloover is klaar voor de Olympische Spelen in Parijs: “We willen groeien in het toernooi”

Arthur De Sloover is klaar om eind juli met de Belgische hockeymannen aan de Olympische Spelen in Parijs te beginnen. “Eindelijk is het zover, we hebben genoeg getraind. Tijd om te vertrekken”, klonk het dinsdag op een persmoment in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen.
The post Red Lion Arthur De Sloover is klaar voor de Olympische Spelen in

Lees meer »

Eén 17-jarige heeft ziekenhuis verlaten na steekpartij in Leuven, daders en slachtoffers kenden elkaar: “Geen blinde agressie”

Eén van de 17-jarige jongens die vrijdagavond gewond was geraakt bij een steekpartij in Leuven, heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. Dat meldt het Leuvense parket. "Het tweede slachtoffer zou binnenkort ook het ziekenhuis mogen verlaten", zegt woordvoerder Julie Plevoets. "De verwondingen blijken dus beter mee te vallen dan eerst gevreesd. Intussen blijkt dat de slachtoffers en de daders elkaar

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »

Beelden tonen hoe mensen in ziekenhuis reageerden toen gewonde Donald Trump aankwam

In het Butler Memorial Hospital in het Amerikaanse Pennsylvania was het alle hens aan dek op zaterdag 13 juli. De gewonde voormalig president Donald Trump werd binnengevoerd nadat hij een moordpoging overleefde tijdens zijn campagne. Rick Foerster, die dat moment toevallig in het ziekenhuis was, filmde het gebeuren. “Oh, hij kan wandelen! Dank je Jezus”, klonk het opgelucht.

Lees meer »

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan

Designers in Residence Kortrijk viert hun tiende verjaardag. Sinds 2014 ontvangt de organisatie elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Deze week werd voor hun jubileumeditie de drie geselecteerde designers aangekondigd.
The post Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan appeared first

Lees meer »

“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

“Een prof zei: ‘Mevrouw, dat wordt een kasplant.’ En kijk, nu geniet ze van haar leven”: Neyla (7) werd palliatief verklaard, maar verbaasde iedereen

In haar korte leven zag Neyla (7) al maar liefst 58 keer het operatiekwartier in drie verschillende ziekenhuizen. Iedereen dacht dat ze het gevecht tegen de tumoren in haar hersenen niet ging halen, maar tegen alle verwachtingen in viert ze vandaag het leven en nam ze trots haar kleuteronderwijsdiploma in ontvangst. “Ze is een superheld”, vertelt mama Belinda (39) aan

Lees meer »

“We waren op slag verliefd op dit pand”: drie vrienden blazen Grand Café ‘Au Lilas Blanc’ in Heist nieuw leven in

Dorpsplein De Bolle in Heist-aan-Zee heeft er een nieuwe trekpleister bij. Drie vrienden heropenen Grand Café Au Lilas Blanc. Het historische pand stond drie jaar leeg, maar volgens Ben Bruyneel (40) is het potentieel groot. “Het gebouw heeft zóveel charme. We geven onszelf de tijd om te groeien. Met ons concept willen we nét iets anders zijn dan de rest.”

Lees meer »