Stonehenge niet zichtbaar beschadigd door oranje protestverf van klimaatactivisten

De 4.500 jaar oude stenencirkel Stonehenge lijkt ongedeerd nadat klimaatdemonstranten er gisteren oranje verf op spoten. De stenen zijn schoongemaakt en er werd geen zichtbare schade aangetroffen. De daders zijn 2 activisten van de Britse actiegroep ‘Just Stop Oil’. Ze werden gearresteerd, maar zijn weer vrijgelaten na het betalen van een borgsom. 

Meer krantenkoppen in België

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn

Lees meer »

Belg (22) verdrinkt door sterke stroming in Indonesische zee

Een Belgische toerist is in Indonesië omgekomen nadat hij door sterke golven werd meegesleurd. Lokale media bevestigen dat het om een 22-jarige Antwerpenaar gaat. Hij was een van de vijf toeristen die door de verraderlijke stroming werden gegrepen. Naast hem overleefde ook een andere toerist het incident niet.

Lees meer »

Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur”

Dit weekend vinden de Gapersfeesten plaats. Vorig jaar was men toe aan de reeds vijftigste editie en was er veel volk. Onder meer dankzij het mooie weer. De Beselarestraat, Ieperstraat en Menenstraat zijn traditioneel vanaf 10 uur verkeersvrij gemaakt. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en de mensen volop kunnen genieten”, blikt voorzitter Eveline Dobbels vooruit.<br

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belle (3) met kabels vastgebonden aan radiator en achtergelaten: “Ze was erg verzwakt toen we haar vonden”

Zwaar ondervoed, over het hele lichaam mishandeld en achtergelaten in een leegstaande woning in Gent, vastgebonden aan een radiator. Het is een vreselijke situatie waarin de driejarige hond Belle werd aangetroffen. Maar na regen komt zonneschijn: nog geen drie weken later is er voor de stafford, inmiddels aangesterkt in het dierenasiel, al een happy ending.

Lees meer »

ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet je ze nu al op de wachtlijst zetten”

ABC petanque Stasegem vierde zaterdag hun 20ste seizoen. ABC staat voor ‘Annick’s Ballen Club’. “Annick, de cafébazin die de petanquebanen aanlegde, is al een tijd geen cafébazin meer, maar ze blijft toch onze mascotte. Ook van het feest”, aldus voorzitter Virginie Meesseman.
The post ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet

Lees meer »