Rechter verplicht gemeente om straat opnieuw aan te leggen na klacht van buur over verstoorde nachtrust en scheuren in woning

De rechtbank van Antwerpen verplicht de gemeente Zwijndrecht om een deel van de Kruibeeksesteenweg opnieuw aan te leggen. Een buur kreeg psychische klachten door het lawaai en de trillingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp

Op de E40 is ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij zes voertuigen betrokken raakten. De autosnelweg was daardoor lange tijd volledig versperd. Een persoon raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
The post Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke

Het partijbestuur van TEAM8710 heeft gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Kan het eindelijk weer over de mensen gaan?”, klinkt het.
The post Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »

LIVE. Links front verrassend winnaar Franse verkiezingen, Franse premier Attal kondigt ontslag aan

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. De Franse premier Gabriel Attal moet opstappen, dat heeft Jean-Luc Mélenchon, de kopman van het uiterst linkse La

Lees meer »

‘Gossip Girl’-acteur moest seksscène met een octopus spelen in ‘The Boy’: “Ik kreeg bijna een paniekaanval”

“Toen dacht ik wel: hoe gaat dit werken?” Chace Crawford (38) raakte bekend door zijn rol als Nate Archibald in ‘Gossip Girl’, maar tegenwoordig speelt de Amerikaanse acteur mee in de Amazon-serie ‘The Deep’. Al gaat het daar net iets minder glamoureus aan toe. Zo moest Crawford ooit een seksscène moet een octopus spelen. “Hij veranderde één shot voor mij.”

Lees meer »

Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.
The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met

Lees meer »

’s Lands bekendste accordeonist-punker Marino Punk uit Menen: “Dit voelt helemaal niet aan als een job”

Rode hanenkam, accordeon en lederen jacket. In Menen, maar ook tot ver erbuiten, zal men die kenmerken op een quiz meteen associëren met Marino Punk. Deze accordeonist-punker is al sinds 1992 onafgebroken present op menige evenementen om de boel in gang te krijgen. Welkom in de wondere wereld van een extravagante punker met een poeslief karakter. “In de punkscene voelde

Lees meer »

Oesters in trek bij jonge foodies: “Nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer”

Het mosselseizoen is officieel begonnen, maar op restaurant kiezen mensen steeds vaker voor oesters. Vooral jongeren bestellen de slijmerige weekdieren opvallend vaak. “Het is nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer”, ondervinden restauranthouders.
The post Oesters in trek bij jonge foodies: “Nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer” appeared first on KW.be.

Lees meer »