President Biden geeft half miljoen immigranten kans op Green Card: verzoening of verkiezingsstunt?

Joe Biden heeft een executive order uitgevaardigd waarmee een half miljoen immigranten een Green Card kunnen krijgen. Hij voert de maatregel in nadat hij eerst heel wat kiezers tegen de borst stuitte met een eerdere (zeer strenge) migratieregel. Vanwaar deze opvallende bocht?

 

Meer krantenkoppen in België

Onzichtbare lak maakt koperen en bronzen ornamenten op Antwerpse begraafplaatsen traceerbaar om diefstal tegen te gaan

De stad Antwerpen gaat op alle begraafplaatsen een onzichtbare lak aanbrengen op de koperen of bronzen ornamenten van grafmonumenten. Zo wil ze voorkomen dat die gestolen worden. De lak bevat een synthetisch DNA, een unieke code die aanduidt waar het ornament precies vandaan komt. Via een UV-lamp kunnen metaalhandelaars de lak zien en weten dat de versiering gestolen is.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »