Politie laat foutparkeerders in buurt van Graspop-weide wegtakelen

“We hebben begrip voor de parkeerproblemen nu de parkings rond de festivalweide van Dessel ontoegankelijk zijn. Toch zullen we auto’s die gevaarlijk geparkeerd staan laten takelen”, zegt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA). Donderdag reden takelwagens al aan en af.

 

Meer krantenkoppen in België

Londen en Dublin willen betrekkingen nieuw leven in blazen

De nieuwe Britse premier Keir Starmer en zijn Ierse collega Simon Harris hebben woensdag beloofd om “de betrekkingen tussen de twee landen nieuw leven in te blazen”. De landen zijn “verenigd door geografie en geschiedenis”, stelden de regeringsleiders in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Evenepoel zet Vingegaard onder druk

“Ik ben vooral blij dat ik steviger op het podium sta”, zegt Remco Evenepoel, maar mag hij toch niet dromen van die tweede plaats? Hij nadert twaalf seconden op Jonas Vingegaard, die kwetsbaar oogde.

Lees meer »

Het is erop of eronder voor Ursula von der Leyen

Ursula Von der Leyen gaat ervan uit dat ze donderdag in het Europees Parlement minstens 361 stemmen krijgt, zodat ze Commissievoorzitter kan blijven. Anders moeten de Europese leiders op zoek naar een nieuwe naam. “Er is alleen een plan-A.”

Lees meer »

Dag nadat twee jongens in problemen komen, voert Oostende zwemverbod in aan populair strand: “We willen geen enkel risico nemen”

Het is voortaan verboden om te zwemmen ter hoogte van de westelijke strekdam in Oostende, een van de populaire strandzones van de stad. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) voert een zwemverbod in amper een dag nadat twee broers van 11 en 17 jaar uit het water gered moesten worden. Een van hen verkeerde vrijdag nog altijd in kritieke toestand.

Lees meer »

Israël kijkt nerveus naar Kamala Harris

Kamala Harris werd in Israël lange tijd gezien als “veilige kaart” door haar huwelijk met een Joods-Amerikaanse advocaat. Maar doordat ze zich stelliger opstelt over Gaza dan president Biden, wordt Israël zenuwachtig.

Lees meer »