Nieuwe wegcode doet beurtelings parkeren verdwijnen: “Naast blikschade ook veiligheid fietsers en voetgangers in gedrang”

De nieuwe wegcode, die in 2026 in voege treedt, maakt komaf met het beurtelings parkeren. Daarom verbannen gemeenten nu al de borden die parkeerders tweemaal per maand dwongen de wagen te verplaatsen. Waarom is het systeem dat in 1975 werd ingevoerd voorbijgestreefd, en wat komt er in de plaats? Twee verkeersexperts geven duiding. 

Meer krantenkoppen in België

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge

In het Talbot House kan momenteel een nieuwe tijdelijke tentoonstelling in de Concert Hall ontdekken. De Ieperse kunstenaar Yves Delplace stelt enkele van zijn werken tentoon tijdens de expo Not Forgotten.
The post Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm van het jaar’ te pakken: “De tente stoat op spring’n!”

Van tussen de snoepdozen op de markt, tot op het podium van Kamping Kitsch. Aan het succesverhaal van Linda (ut Wervik) Hostyn komt voorlopig nog geen einde. Haar eigen single werd zopas op de wereld losgelaten, en kreeg nu al de titel van ‘oorwurm van het jaar’.
The post ‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm

Lees meer »

“’t Kan geen kwaad, ‘t is maar een buitje!”: 100 jaar geleden stierven 13 vissers toen de voltallige vloot kapseisde voor de Belgische kust

De Pukkelpopstorm, het busdrama in Sierre, de brand in de Innovation,… Er zijn van die rampen die in het collectieve geheugen gegrift staan. Andere worden compleet vergeten. De vissersramp van 18 juli 1924 is er zo één. Honderd jaar geleden verraste een plotse zomerstorm de voltallige vissersvloot van Oostende. Meer dan twintig schepen vergingen, en dertien vissers kwamen om. Nochtans

Lees meer »