Nieuwe streetart naar aanleiding van Go Skateboarding Day, met onder meer workshop ‘Girls@Luxa’

Op vrijdag 21 juni gaat Go Skateboarding Day door op Luxaplast in Marke. Vanaf 15 uur kan je er terecht voor workshops, wedstrijden, skatedemo’s en een openluchtcinema. Deelname is gratis. Doorlopend is er een bar en skatemarkt met lokale skateshops en animatie van dj’s. Streetart artieste Djoels maakt tijdens het event een nieuwe mural op een brugpijler.

Luxaplast – the place to be voor de Kortrijkse skate community – bevindt zich onder de R8 aan de Markebekestraat. Op dit 600 m² streetpark wordt vrijdag 21 juni Go Skateboarding Day gevierd. Het event ontstond in 2004 in Amerika en waaide al snel over naar België. “Op die dag staan de sport, de gemeenschap en vriendschap centraal en is het vooral een leuk moment om samen te komen op het skatepark en te genieten van het skateboarden”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.

Skaten zit in de lift, zowel bij jong als oud. De sport is sinds 2020 een Olympische discipline. Lore Bruggeman, Kortrijkse van oorsprong, is meervoudig Belgisch kampioene en geselecteerd voor de Olympische Spelen. Ze is dikwijls te spotten op Luxaplast.

Op het programma van Go Skateboarding Day staat om 16 uur een workshop gericht naar meisjes gepland: Girls@Luxa. “We willen hen een kans geven om – los van het mannengeweld – skateboarden te ontdekken. Heel wat meisjes willen skaten, maar urban sport is vaak mannelijk gedomineerd. Door zo’n initiatieven hopen we de drempel te verlagen”, aldus Herrewyn. Om 17 uur volgt de workshop Train Your Trick, net als een jam contest voor -15-jarigen. Om 19 uur staan er skate demo’s gepland en een jam contest voor +15-jarigen. Met de wedstrijd Best Trick kan iedereen om 21 uur hun beste trucjes tonen. In samenwerking met LZSB start om 22 uur de openluchtcinema.

In lijn met de Girls@Luxa-workshop wordt op de brugpijler een nieuwe streetarttekening aangebracht door Djoels, die onlangs ook in JC Tranzit een wand opfleurde met haar design. “Een meisje op een skateboard. Het is tof dat Kortrijk vrouwelijke skaters promoot zodat ook zij zich welkom voelen in deze wereld.”

The post Nieuwe streetart naar aanleiding van Go Skateboarding Day, met onder meer workshop ‘Girls@Luxa’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Explosief ontploft in geparkeerde auto in wijk Het Kiel in Antwerpen: “Wagen uitgebrand en verschillende panden beschadigd”

In de De Bosschaertstraat in Antwerpen heeft iemand vanmorgen rond 5 uur een explosief achtergelaten in een auto. Er volgde een ontploffing en de wagen brandde volledig uit. Ook verschillende omliggende panden raakten beschadigd. Volgens een buurtbewoonster is er een link met het drugsmilieu. "Een tijdje geleden viel de politie nog binnen in het beschadigde huis naast de auto."

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

32 jaar na ‘Basic Instinct’: Sharon Stone (66) doet iconische pose nog eens over

“Je ziet er fantastisch uit.” Sharon Stone (66) krijgt op Instagram heel wat complimenten over een nieuwe foto. Maar liefst 32 jaar na de film ‘Basic Instinct’ heeft de Amerikaanse actrice haar iconische pose nog eens aangenomen. Iets waar de miljoenen fans van de Hollywoodster alvast blij om zijn. “Sorry voor mijn late reactie, maar mijn telefoon was even oververhit.”

Lees meer »

Klimmers vinden gedumpte hond met trekbandjes om zijn muil en nek: “Vastberaden om dader van deze gruweldaad te vinden”

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië zijn na een akelige ontdekking in een natuurpark op zoek naar een dierenbeul. Klimmers troffen vorige week in de wildernis bij Malibu een gedumpte hond aan met trekbandjes rond zijn nek en mond. Foto’s tonen het trieste dier in de verschrikkelijke toestand. Alleen achtergelaten in niemandsland, voor wat uiteindelijk in een gruwelijke doodsstrijd

Lees meer »

Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren

Jeline Vandromme heeft zich donderdag op het juniorentoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, versloeg de 17-jarige Britse wildcardspeelster Flora Johnson in twee sets: 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 2 minuten.
The post Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren appeared

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Frans bondscoach Deschamps legt de druk bij Spanje: “Zij zitten het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »