Niemand wil aan Steven (38) en Melissa (37) en hun twaalf kinderen een huis verhuren: “We voelen ons gediscrimineerd”

Ze zijn met veertien, maar staan op 1 augustus mogelijk op straat. Steven (38) en Melissa (37) Van Gansbeke en hun twaalf kinderen slagen er niet in om een nieuwe woning te vinden. Want niemand ziet het zitten om aan hun kroostrijk gezin te verhuren. “Tientallen pogingen haalden niets uit. Op één plaats verdubbelde de huur zelfs voor ons”, zucht Melissa.

 

Meer krantenkoppen in België

Na bijna 3 jaar juridisch getouwtrek start rechtszaak tegen Alec Baldwin over dodelijk schietincident op filmset ‘Rust’

Na verwoede pogingen om het niet tot een rechtszaak te laten komen, zal Alec Baldwin zich deze week toch voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk schietincident op de filmset van ‘Rust’ in 2021. Tijdens een repetitie ging het geweer dat de Amerikaanse acteur hanteerde af. Het wapen bleek geladen met echte kogels. Beeldregisseur Halyna Hutchins

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Fofana over kritiek op Les Bleus: “Maakt me niets uit. We zijn halve finalisten” – De la Fuente moet puzzelen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Noodweer is voorbij, maar schade op sommige plaatsen enorm – Bewoonster vernield huis getuigt: “Het was heel angstaanjagend”

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog.

Lees meer »

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

Krijgen we nog zomerweer in juli na het onweer en de regen? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Ook volgende week lijkt het weer prijs te zijn. Weeranalist Nicolas Roose duikt voor ons in de weerkaarten.

Lees meer »