Na Noord-Korea haalt Russische president Vladimir Poetin ook banden aan met Vietnam

De Russische president Vladimir Poetin is met veel egards ontvangen in Vietnam. Na Noord-Korea is dit zijn tweede staatsbezoek op rij in Azië. Poetin probeert de banden aan te halen met oude communistische partners van de voormalige Sovjet-Unie. Met de Vietnamese president To Lam heeft hij afspraken gemaakt over een strategische samenwerking. 

Meer krantenkoppen in België

“Gevolgen voelbaar van West-Vlaanderen tot Limburg”: TreinTramBus waarschuwt voor impact van nieuwe verbinding van Brussel naar Amsterdam

De geplande nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam baart reizigersorganisatie TreinTramBus grote zorgen. Volgens hen zullen die 16 extra treinen per dag een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening in het binnenland. "Om die treinen in de dienstregeling te krijgen, zullen de gevolgen voelbaar zijn tot in West-Vlaanderen en Limburg."

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan, de mannen achter ‘On met la patate’: “Misschien wordt onze volgde plaat een lekkere slow. Alles kan, dat is het ding”

En of ze er een patat op hebben gegeven! Average Rob en Omdat Het Kan staan al weken in de Ultratop met hun supporterslied ‘On met la patate’, ze zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit, spelen op de mainstage van Tomorrowland (en van 41 andere festivals) en nu mogen ze ook nog iets doen voor Zijne Majesteit de Koning. “Wij

Lees meer »

LIVE. Trump in Milwaukee aangekomen voor Republikeinse partijconventie – Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op tot kalmte

Ex-president Donald Trump is zaterdag met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief vlak na de moordpoging zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Prinses Kate Middleton woont mannenfinale op Wimbledon bij en krijgt staande ovatie

Bij de mannenfinale op Wimbledon heeft de Kate Middleton een staande ovatie gekregen. De Britse prinses heeft enkele maanden geleden besloten al haar koninklijke taken op te schorten omdat ze een kankerbehandeling ondergaat. Haar aanwezigheid op het tennistoernooi is het 2e publieke optreden sinds dat nieuws bekend raakte. Middleton was er samen met haar dochter prinses Charlotte en zus Pippa

Lees meer »

Man met kruisboog doodt drie vrouwen in Engeland, dader nog op de vlucht

De Britse politie is een zoektocht gestart naar een man in verband met de dood van drie vrouwen in Bushey, in het Engelse graafschap Hertfordshire. De politie heeft de hele nacht gezocht naar de 26-jarige Kyle Clifford uit Enfield, schrijven Britse media woensdag. Hij wordt ervan verdacht de drie vrouwen met een kruisboog om het leven te hebben gebracht. De

Lees meer »

Mogelijk opnieuw minder treinen tussen Mortsel Oude-God en Brussel, stadsbestuur: “Shockerend nieuws!”

Vanuit het station Mortsel-Oude-God dreigt er opnieuw maar een trein per uur naar Brussel te rijden, volgens reizigersorganisatie TreinTramBus. Dat zou gebeuren als de nieuwe snellere intercity tussen Brussel en Amsterdam er komt. "Onbegrijpelijk", vindt het stadsbestuur. De tweede trein per uur rijdt nog maar net terug sinds vorig jaar, na sterk aandringen van de stad.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VN-Veiligheidsraad buigt zich over raketaanval op kinderziekenhuis – China en Wit-Rusland houden oefeningen in buurt van Poolse grens

De VN-Veiligheidsraad buigt zich vandaag over de Russische raketaanval gisteren op het kinderziekenhuis Ochmatdyt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanval, maar de Oekraïense veiligheidsdiensten melden bewijzen te hebben gevonden dat de aanval is uitgevoerd met een door Rusland gebruikte strategische Ch-101-kruisraket, waarvan fragmenten teruggevonden zijn. Intussen houden Wit-Rusland en China militaire oefeningen op

Lees meer »