Na Nederland dringt spinazieschaarste zich ook in België op

In de Hasseltse Albert Heijn is de voorraad verse spinazie op. Dat heeft te maken met een slechte oogst: “de jonge scheutjes zijn verhageld en kapot geregend”. Ook andere supermarkten in België kampen met kleinere voorraden.

 

Meer krantenkoppen in België

32 jaar na ‘Basic Instinct’: Sharon Stone (66) doet iconische pose nog eens na

“Je ziet er fantastisch uit.” Sharon Stone (66) krijgt op Instagram heel wat complimenten over een nieuwe foto. Maar liefst 32 jaar na de film ‘Basic Instinct’ heeft de Amerikaanse actrice haar iconische pose nog eens aangenomen. Iets waar de miljoenen fans van de Hollywoodster alvast blij om zijn. “Sorry voor mijn late reactie, maar mijn telefoon was even oververhit.”

Lees meer »

“Eén stengeldeeltje kan hele nieuwe populatie starten”: Japanse duizendknoop overspoelt Vlaanderen. Wat als de soort in je tuin groeit?

Als er één plant is die ongezien snel ons land heeft veroverd, dan is het wel de Japanse duizendknoop. Deze invasieve exoot kan in een korte tijd een heel gebied overnemen en het enorm beschadigen. Maar hoe is de Japanse duizendknoop tot hier geraakt? En hoe kan je die herkennen? Bioloog Wietse Chanet beantwoordt al je vragen: “De overstromingen in

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »

Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.
The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar

Lees meer »

Michel figureerde meer dan dertig keer in Veurnse Boetprocessie

Antoine Quaghebeur en Marc Ingelaere van Radio Uylenspiegel hebben Michel Nuttens geïnterviewd over de Veurnse Boetprocessie. Op zijn zesde keek Michel voor het eerst naar de processie, vanaf zijn twaalfde liep hij mee als figurant en tussen 1966 en 2014 figureerde de nu priester op rust quasi onafgebroken. En nog een waarschuwing: zeg nooit ‘stoet’ tegen de processie in het

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: “Geen enkele meerderheid kan geleid worden door extremen”

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden.

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’, Belle Perez geeft eerlijke mening over nieuwe lichting: “Alternatief en bubbelgum”

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »