Museum over oud vissersdorp op provinciedomein Raversyde in Oostende wordt grondig uitgebreid

Op het provinciedomein Raversyde in Oostende wordt het museum ANNO 1465 vernieuwd en uitgebreid. Dat is het museum over het oude vissersdorp Walraversijde. In het huidige gebouw komen ondermeer kantoren en ruimtes voor groepen. Het museum zelf verhuist naar een nieuwbouw. 

Meer krantenkoppen in België

Het mooiste podium is meteen ook het allerduurste op Tomorrowland: “Enkel die schermen alleen al vroegen een investering van tien miljoen euro”

Een verjaardag vraagt om lichtjes. Véél lichtjes. Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten is al 20 jaar hofleverancier van led-schermen bij Tomorrowland, maar kleurt voor het jubileum met zijn Pixelscreen graag eens los buiten de lijntjes. “Het hoofdpodium wordt ongezien”, klonk het. “Enkel die schermen alleen al vroegen om een investering van tien miljoen euro”. ’s Nachts bleek zijn gelijk.

Lees meer »

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste handcarwash van Genk al voor de 3e keer gesloten: “Dit is een carwash die telkens naast de pot pist”

De handcarwash op de Maaseikerbaan in Genk heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

Lees meer »

KIJK. Houthi-rebellen blazen met welgemikt schot olietanker op

Houthi-rebellen hebben dinsdag opnieuw schepen in de Rode Zee bestookt met raketaanvallen. Ditmaal was een olietanker die onder Libanese vlag vaart het doel. Op beelden is te zien hoe er meteen na de ontploffing er een grote rookwolk ontstaat en een vlammenzee zich verspreidt. Volgens de Houthi’s gaat het om een vergeldingsactie na de Israëlische luchtaanval op Khan Younis van

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

Frituur in Wilrijk moet tijdelijk sluiten na explosie

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een frituur in Wilrijk tijdelijk te laten sluiten. Na een explosie, mogelijk gelinkt aan het drugsmilieu, stelde de politie aanzienlijke schade vast aan het pand. Omdat het risico bestaat dat de frituur in de toekomst nog eens geviseerd wordt, gaat die voor minstens een maand toe.

Lees meer »

Hitte bedreigt gezondheid in zeventien Italiaanse steden

Italië heeft al dagen last van een hittegolf. Het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag het hoogste waarschuwingsalarm afgegeven voor zeventien grote steden, waaronder Rome, Firenze en Bologna. Dit betekent dat de hitte zelfs voor gezonde mensen gevaarlijk kan zijn.

Lees meer »

LIVE TOUR. Recordman Cavendish neemt afscheid van de Ronde van Frankrijk

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Kan Remco Evenepoel ook deze race tegen de klok naar zijn hand zetten? Hij is om 18u41 aan zet. Een pak vroeger,

Lees meer »