Misselijkmakende geur teistert dorpelingen, die zelfs elders moeten gaan slapen: “We konden niet anders dan ramen en deuren dicht houden”

Een enorme stank: dat is wat de inwoners van Appels al bijna twee weken ruiken. Mogelijke oorzaak is de lozing van afvalwater door intercommunale Verko in het dorp. Intussen zijn alle alarmbellen afgegaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Stephan (64) uit Deerlijk neemt deel aan oldtimerhappening: “We hebben zon besteld”

Aan oude tractoren sleutelen, een oude boerenkar renoveren, aan treffens deelnemen en er zelfs op vakantie mee trekken. Dat is de grote hobby van Stephan Vandenbogaerde. De immer goedlachse Deerlijknaar neemt op zondag 14 juli met twee van zijn pronkstukken deel aan het oldtimertreffen in het kader van Vlaanderen Feest in het Gaverdomein.
The post Stephan (64) uit Deerlijk

Lees meer »

“Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën

Wie denkt aan immobiliën, denkt meteen aan een enorme papierberg. Van een eerste bezoek tot het vertrek uit een gebouw? Iedere stap komt met tonnen documenten die moeten worden ingevuld. Dankzij een innovatieve software, made-in-Lauwe, kan die rompslomp weldra worden gereduceerd.
The post “Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën appeared first

Lees meer »

“Hij had zogezegd Hans Van Themsche nog gearresteerd”: oplichter dineert in restaurant van Hans Otten en vertrekt zonder te betalen

Van een onaangename gast gesproken. Het personeel van hotel/restaurant U Eat & Sleep aan het Eilandje in Antwerpen heeft een wel heel bijzonder figuur over de vloer gekregen. De 66-jarige Jozef M. besloot afgelopen zondagavond te komen eten en drinken, om vervolgens zijn rekening van rond de 100 euro niet te betalen. Volgens eigenaar en uitbater Hans Otten, bekend van

Lees meer »

Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost”

Sinds 2022 ondergaat het gemeentecentrum van Kuurne een metamorfose. Niet alleen bovengronds, maar ook wat betreft nutsleidingen en riolering. Terwijl de werkzaamheden een verbetering zouden moeten betekenen, is dit voor een gedeelte van de Kerkstraat niet het geval.
The post Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte: “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen bij Viviane Jajor (54) naar boven. Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtklapte door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden

Het moest een totaalbeleving worden, waarbij alle zintuigen zouden worden geprikkeld. Het draaide uit op een annulatie. Het Massagefestival van Moorsele, dat binnen twee weken de deuren moest openen, gaat niet door. “Familiale omstandigheden, maar het kan niet anders”, klinkt het bij de organisatie.
The post Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonnig aan zee en droog weer, maar komende nacht code geel voor regen

Het zonnetje schijnt en het is aangenaam warm op deze Vlaamse feestdag. Het blijft ook droog, al mogen we ons in de loop van de avond en vannacht aan regen verwachten. Plaatselijk kan er veel regen vallen die tot overlast kan leiden, het KMI geeft voor sommige provincies dan ook code geel uit. Morgen voelt het even als herfst, maar

Lees meer »