Mbappé verschijnt met fraai Frans getint masker op training, maar hij mag er niet mee spelen tegen Nederland

Kylian Mbappé (25) is donderdag voor het eerst met z’n beschermend masker op training verschenen. En het moet gezegd, het ziet er fraai uit. De kansen dat Mbappé er morgen bij zal zijn tegen Nederland, lijken zo te stijgen. “We zorgen ervoor dat Mbappé morgen beschikbaar is”, aldus bondscoach Didier Deschamps. Maar of Mbappé nu speelt of niet, met dít masker zal het niet zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Vecht! Vecht! Vecht!”: een zaterdagavond voor de geschiedenisboeken. Dit is hoe de aanslag op Trump écht verliep

Slechts drie minuten zaten er tussen het eerste schot en het moment waarop hij veilig in een wagen van de Secret Service werd geduwd. Maar zelfs voor een eeuwige stoerdoener als Donald Trump zal dat als een eeuwigheid hebben aangevoeld. Reconstructie van een veelbewogen avond in het onooglijke Butler, Pennsylvania, waar de ex-president en huidige Republikeinse presidentskandidaat miraculeus aan de

Lees meer »

Horecazaken en handelaars in Heule krijgen gratis speelgoed van stad Kortrijk 

In Heule kun je in verschillende horecazaken en handelaars gratis speelgoed ontlenen. Kinderen kunnen er spelen met zomerski’s, een gezelschapsspel op groot formaat of fietsjes, terwijl hun ouders een terrasje doen. Een vaste speeltuin is moeilijk te installeren in de Kortrijkse deelgemeente omdat de Heuleplaats voor veel evenementen wordt gebruikt, zoals Heule Congé of de Tinekesfeesten.

Lees meer »

Wat een pech: slackliner steekt meer dan drie kilometer lange Straat van Messina over, maar verliest vlak voor de finish zijn evenwicht

Drievoudig wereldkampioen slacklinen Jaan Roose schreef woensdag geschiedenis in Italië. De Etste atleet stak als eerste persoon ooit de Straat van Messina over. Voor die tocht werd de zeestraat in de Middellandse Zee speciaal overbrugd met een 3.646 meter lange slackline. Roose voltooide de reis in bijna drie uur en overtrof daarmee het record van 2.710 meter. Maar door een

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt op een strand bij Dunedin, op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol van die soort ontdekt.

Lees meer »

Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.
The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale appeared first on

Lees meer »

Prijskaartje van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: wereld kijkt dit weekend naar ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

Weer koers in de kermisweek

Na een geslaagde eerste editie heeft voor het tweede jaar op rij de wielerwedstrijd Grote Prijs Stad Torhout plaats. Afspraak voor renners en publiek op kermiswoensdag 21 augustus. Het gaat om een interclubwedstrijd voor elite 2 en beloften (U23).
The post Weer koers in de kermisweek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden spreekt natie toe vanuit Oval Office: “Meningsverschillen lossen we op aan de stembus, niet met kogels”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag vanuit het Oval Office van het Witte Huis een korte toespraak gehouden waarin hij de Amerikanen opriep de gemoederen te bedaren. De toespraak komt een dag na de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump, zijn rivaal in de huidige presidentscampagne. “We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in

Lees meer »