Lowiese Seynhaeve naar OHL: “Nood aan meer uitdaging”

Promotie voor Lowiese Seynhaeve (24)! De doelvrouw van Zulte Waregem speelt volgend seizoen bij Oud-Heverlee Leuven, een van de drie topclubs in het Belgische vrouwenvoetbal. Om bij OHL titularis te worden gaat ze de concurrentie aan met Faye Lammertijn, een andere West-Vlaamse.

Hogerop

Seynhaeve, geboren in Wevelgem maar al enige tijd inwoner van Aalst, stond drie seizoenen onder de lat bij Zulte Waregem. Die club heeft de ambitie om vaste waarde te worden in play-off 1 van de Super League, maar kon dat nog niet waarmaken. Met andere woorden: het team blijft een beetje hangen. Toch is dat niet de hoofdreden waarom Seynhaeve The Farm verlaat.

“Voor mezelf maakte ik uit dat ik hogerop wou”, verduidelijkt de doelvrouw. “Dat besluit stond vast. Ik wou naar een nog professionelere omkadering. Om, door meer te trainen, beter te worden. OHL kruiste mijn pad. Dat voelde direct goed, ik heb niet getwijfeld. De prestaties van Zulte Waregem hebben met deze transfer niets te maken. Ik heb gewoon naar mezelf gekeken, ik had nood aan meer uitdaging.”

Faye Lammertijn

Vanaf nu zet Lowiese Seynhaeve alles op het voetbal. “Ik werkte in een supermarkt, maar mijn contract liep af”, vertelt ze. “Nu focus ik op voetbal. Bij OHL tekende ik voor twee seizoenen. De concurrentie met Faye Lammertijn, daar ben ik niet mee bezig. Als ik me honderd procent inzet, wordt dat misschien beloond met een basisplaats. Met OHL moeten we in staat zijn om prijzen te pakken. Die druk moeten we onszelf opleggen.”

Vijf clean sheets

Seynhaeve, die een verleden heeft bij Anderlecht en AA Gent Ladies, kon het voorbije seizoen in de reguliere competitie en play-off 2 vijf keer de nul houden. Op 24 matchen geen geweldig cijfer. “We verloren vaak met het kleinste verschil”, verwijst de doelvrouw naar zeven matchen die op 1-0 of 0-1 eindigden.

In het slot

“Tegen de betere ploegen speelden we goeie wedstrijden, maar we verloren ze vaak in het slot. Tegen play-off 2-ploegen hadden we, met de ploeg die we hadden, veel meer moeten winnen. Dat was zeker niet goed genoeg.” (HF)

The post Lowiese Seynhaeve naar OHL: “Nood aan meer uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer agressie en racisme tegen personeel recyclageparken, Ecowerf roept bezoekers op tot meer respect

Intercommunale Ecowerf roept op om meer respect te tonen voor het personeel van recyclageparken en vuilnisophalers. Uit cijfers blijkt dat mensen die naar de recyclageparken komen, zich steeds vaker ongepast gedragen. Ze gaan in discussie met de parkwachters, durven te schelden of racistische verwijten te maken, en heel af en toe is er ook fysiek geweld. Het aantal gemelde incidenten

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »