LIVEBLOG SPANJE-ITALIË. Meteen Spanje: Donnarumma houdt Pedri van goal met knappe save

In groep B kijken Spanje en Italië elkaar in de ogen. Wie wint de topper in Gelsenkirchen? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken er heel hard naar uit”

Vanaf vrijdag 19 juli kan je in de Torrepoortwijk terecht voor de jaarlijkse kermis. Het gevarieerde programma zal jong en oud kunnen bekoren. Een van de activiteiten die er uit springt is het optreden op zondagvoormiddag van voorzitter Ronald Verfaillie met muzikale begeleiding van Jacques Vanpeteghem.
The post Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken

Lees meer »

“Als ik morgen terug achter de schermen moet werken, is dat prima”: Sporza-gezicht Tess Elst reageert op kritiek rond studio

De sportzomer is nu al die van Tess Elst (33). Geen klimaatactivist, internettrol of sobere studio haalt de flegmatieke presentatrice van haar koers. Zondag presenteert zij en niet Karl Vannieuwkerke, die in de tour zit, de omkadering van de EK-finale. Maar wie is Tess Elst? We spreken haar voor het eerst uitgebreid over de kritiek op de sobere EK-verslaggeving en

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m),

Lees meer »

LIVE GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

Drie ongevallen op E17 ter hoogte van Deerlijk zorgen voor moeilijke spits, rijbaan intussen weer vrij voor verkeer

Het was aanschuiven geblazen op de E17 richting Kortrijk, ter hoogte van Deerlijk. Daar zijn donderdagmorgen in de spits drie verschillende ongevallen gebeurd, waarbij telkens meerdere voertuigen betrokken waren. Door het ongeval was de linkerrijstrook een tijd versperd, maar intussen is de rijbaan weer volledig vrij voor het verkeer. Dat meldt Vlaams Verkeerscentrum op ‘X’.
The post Drie ongevallen

Lees meer »

Code geel voor onweer: “Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje”

Dinsdagavond trekt een actieve onweerszone van west naar oost over ons land. Dit kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Het KMI heeft code geel afgekondigd vanaf 18 uur. De waarschuwing geldt voor het hele land, uitgezonderd de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg. “Volgens de laatste weerkaarten moeten we écht gaan opletten”, waarschuwt HBVL-weerman Ruben

Lees meer »

‘Keldergatinbreker’ slaat opnieuw toe in Kortrijkse horeca: “Hoe kan die man zo kort na zijn veroordeling al vrij rondlopen?”

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een inbraakgolf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »