LIVEBLOG SPANJE-ITALIË. Geen verrassingen, 16-jarige Yamal opnieuw aan de aftrap

In groep B leiden Spanje en Italië de dans met drie punten. Wie het onderlinge duel wint, mag zich al opmaken voor de 1/8ste finales. Pakt een van beide landen z’n ticket al? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem

Dirk Werbrouck (84) en Agnes Dedeurwaerder (82) uit de Baronielaan werden in het stadhuis van Izegem ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Al na enkele seconden gaat een eerste kleine parachute open”: zo verloopt een duosprong van seconde tot seconde

Voor het eerst is in ons land een parachutesprong in duo dodelijk geëindigd. Hoe verloopt zo’n tandemsprong normaal gezien? Hoelang duurt het? Welke snelheden bereik je? En hoe ervaren is de persoon met wie je springt? Philip Hellemans, veiligheidscoördinator van de Vlaamse Vereniging voor Parachutisten, legt het van naald tot draad uit. “Bijna een minuut lang ben je in vrije

Lees meer »

Familie van vermoorde Jill Himpe (36) wil nabestaanden van moordslachtoffers helpen met fonds

Op 5 november 2019 werd Jill Himpe vermoord door haar ex-partner. Die kreeg daarvoor 29 jaar cel na een intens assisenproces begin maart dit jaar. Geen gerechtigheid, vindt de familie. Die blijft niet bij de pakken zitten en wil een fonds in Jills nagedachtenis oprichten. Daarmee willen ze lotgenoten helpen tijdens het proces. “Jill was de goedheid zelve, die goedheid

Lees meer »

Duitse herder net op tijd gered uit snikhete auto nadat ze met poot op claxon duwt: reddende agent geeft haar nu een nieuwe thuis

Een tragisch dierenverhaal met een hartverwarmend einde. Het begint met twee honden en een kat in een bloedhete auto ergens buiten een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis. De dieren zitten al een hele tijd in de wagen, terwijl het buiten 32 graden is. Binnen loopt de temperatuur nog veel hoger op. De beestjes raken compleet oververhit en dreigen te

Lees meer »

Kaartclub Rozeveld brengt hulde aan laureaten van het voorbije seizoen

In zaal Rozeveld achter het gelijknamige café heeft kaartclub Rozeveld hulde gebracht aan zijn laureaten van het voorbije seizoen. Bij de mannen werd Geert Hedebouw kampioen vóór Willy Vanbesien en Daniël Goegebeur. Bij de vrouwen was Annita Coolman de beste vóór Agnes Descheemaeker en Mariette Verbeke.
The post Kaartclub Rozeveld brengt hulde aan laureaten van het voorbije seizoen appeared

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »

Julia Fox komt uit de kast op TikTok: “Sorry, jongens”

Julia Fox (34) is uit de kast gekomen. Op TikTok ging de afgelopen dagen een video viraal waarin een gebruiker zei dat ze regelmatig een vriendin die lesbienne is met haar vriend ziet en denkt: ‘Ow, maar je haat hem letterlijk.’ Julia Fox reageerde met een knipoog op deze video: “Sorry, jongens, maar ik was ook zo’n lesbienne. Dit zal

Lees meer »