LIVEBLOG SPANJE-ITALIË (21u). “Dit is een vroege finale”: Spaanse bondscoach kijkt uit naar topper tegen Italië

In groep B leiden Spanje en Italië de dans met drie punten. Wie het onderlinge duel wint, mag zich al opmaken voor de 1/8ste finales. Pakt een van beide landen z’n ticket al? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »

“We moeten ophouden mensen te koeioneren”: Gezond Verstand stelt vijf kandidaten voor lijst gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk voor

Gezond Verstand is de jongste partij in Kortrijk en pleit voor onder meer veiligheid, sociale rechtvaardigheid, een financieel gezond beleid en het algemeen belang, ook voor de deelgemeenten. “Met Gezond Verstand moet het mogelijk zijn om de Kortrijkse burger te geven waar hij recht op heeft, dus ook minder uitgaven en minder belastingen. De stad heeft al 185 miljoen euro

Lees meer »

Onze man in de VS over de schietpartij op Trump: “Running mate-kandidaat wijst naar retoriek van Biden als oorzaak”

Presidentskandidaat en voormalig Amerikaanse president Donald Trump raakte zaterdagavond lichtgewond bij een schietpartij op zijn verkiezingsrally in Pennsylvania. Daarbij kwam ook een toeschouwer om het leven en raakten twee anderen zwaargewond. Vlak na de schietpartij reageerde Trump op de situatie via zijn sociale mediakanaal Truth Social en ook zijn Democratisch tegenstander Joe Biden reageerde op de schietpartij in een persconferentie.

Lees meer »

Bijna 1 op de 10 werknemers krijgt te maken met toxisch leiderschap: “Werkt grensoverschrijdend gedrag in de hand”

Steeds meer werknemers krijgen te maken met toxisch gedrag door een leidinggevende. 1 op 10 heeft een extreem controlerende of micromanager als baas, dat blijkt uit cijfers van Securex en de KU Leuven. Wanneer een leidinggevende toxisch gedrag stelt of net een zeer afwachtende stijl hanteert, voelen werknemers zich ook vaker slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Van den Bergh flikt het! Hij gooit een ninedarter tegen de Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de Spelen”

Op zaterdag 20 juli is Zwevegem de gastheer voor de Baloise Ladies Tour. In de late voormiddag is Zwevegem de start- en aankomstplaats van een etappe en in de vooravond wordt er een tijdrit verreden. Voor de dames is het de ideale voorbereiding voor de Olympische Spelen.
The post Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de

Lees meer »

Jaar voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld: “Maar ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten, toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld, en kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van één jaar. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.

Lees meer »

Notoir tegenstander van abortus en tegen steun aan Oekraïne: dit is J.D. Vance, Trump’s running mate

Ooit zijn grootste criticus, nu running mate in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en dé man die voormalig president Donald Trump opnieuw naar het Witte Huis moet helpen brengen: op de Republikeinse Conventie in Milwaukee, Wisconsin, werd bekend gemaakt dat J.D. Vance werd geselecteerd als tweede man bij de presidentsverkiezingen. Maar wie is James David Vance?

Lees meer »

Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer

Twee mannen van 27 en 30 jaar uit De Panne zijn vrijgesproken voor een poging tot diefstal met een inbraak bij een notoire drugdealer in De Panne. Ze probeerden zijn deur in te stampen om een schuld te vereffenen maar dat mislukte. De rechter vond de feiten niet bewezen.
The post Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer appeared

Lees meer »