LIVEBLOG DENEMARKEN-ENGELAND. GOAL! Hjulmand brengt Denen op gelijke hoogte met een afstandsschot

Engeland kan zich na Duitsland als tweede land op het EK plaatsen voor de volgende ronde, maar dan moet het wel winnen van Denemarken. Ook de Denen kunnen op hun beurt een gouden zaak doen in groep C. Volg de eerste helft op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »

Noodweer is voorbij, maar schade op sommige plaatsen enorm – Bewoonster vernield huis getuigt: “Het was heel angstaanjagend”

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen

Het Belgisch militair team parachutisten heeft op het WK voor militairen hun wereldtitel verlengd. Ze deden dat in de discipline 4Way Formation Skydiven in het luchtruim boven de Hongaarse stad Szolnok, ten zuidoosten van Boedapest. Het Belgische kwartet haalde het voor de Verenigde Staten en Qatar.
The post Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen appeared first on KW.be.

Lees meer »