LIVE. Regen en onweer verwacht op eerste dag Graspop, veel wagens fout geparkeerd rond festivalterrein

Opnieuw regen, opnieuw onweer. Vooral in de oostelijke helft van ons land dreigt het donderdag opnieuw een (erg) natte dag te worden. In het Antwerpse Dessel, waar de 27ste editie van metalfestival Graspop van start gaat, houden ze hun hart vast. Volg alles hier live.

 

Meer krantenkoppen in België

Slotenmaker redt duif uit leegstaande winkel in Turnhout: “Desnoods moet de koning mij maar gratie verlenen”

In Turnhout heeft een slotenmaker op eigen initiatief een duif bevrijd vanachter de etalage van een leegstaande winkel. De duif zat er al enkele dagen vast en bezorgde voorbijgangers hadden al stukjes brood door een spleet geduwd. "Ik heb op voorhand de politiediensten gebeld omdat ik volgens de letter van de wet huisvredebreuk ging plegen", zegt slotenmaker Kristof Tauwenberg. Er

Lees meer »

Van drugs af, maar nu te veel alcohol: jongeman (23) krijgt 18 maanden effectieve celstraf na zwaar partnergeweld

Na een verslaving aan drugs speelt overmatig alcoholgebruik een 23-jarige jongeman uit Izegem nu parten. Het zorgde ervoor dat hij na zwaar partnergeweld opnieuw in de cel belandde en bij zijn vader en grootouders (voorlopig) niet meer welkom is. “Ik heb er veel spijt van. Het is niet normaal een vrouw te slaan”, aldus de jongeman. Op een voorwaardelijke straf

Lees meer »

Eén op zeven Vlaamse gemeenten vangt geen asielzoekers op: “Wij hebben ons deel al gedaan”

42 van de 300 Vlaamse gemeenten hebben geen lopende overeenkomst om asielzoekers onderdak te bieden op hun grondgebied. Dat blijkt uit documenten die Fedasil vrijgeeft op vraag van HLN. In de lijst duiken namen op zoals Knokke-Heist, Brakel en Damme, maar ook steden zoals Leuven en Vilvoorde. Al leveren lokale besturen wel kortstondige noodopvang en houden ze plek vrij voor

Lees meer »

Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel

Politieke verrassing van formaat in Middelkerke: Tom Dedecker, schepen voor Lijst Dedecker en neef van burgemeester Jean-Marie heeft beslist om in oktober niet meer op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik moest kiezen tussen mijn boekhoudkantoor en de politiek”, klinkt het.
The post Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »