LIVE OEKRAÏNE. EU-landen akkoord over 14de sanctiepakket voor Rusland – Droneaanvallen op Oekraïense energiecentrales

Moskou heeft 80 procent van de Russische grondtroepen aan de Finse grens verplaatst naar Oekraïne. Dat meldt de Finse publieke omroep ‘Yle’ op basis van een hooggeplaatste bron bij de inlichtingendiensten. De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben daarnaast een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »

Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met heuse veiligheidsdag: “Kom samen duiken in een duiktank”

De brandweer van Nieuwpoort viert dit jaar haar 115-jarig bestaan en wil dat niet zomaar laten passeren. Op zaterdag 10 augustus wordt een echte veiligheidsdag georganiseerd met tal van demonstraties en optreden, vergezeld van een zomerbar en foodtrucks. Wie wil, kan zelfs met een brandweerduiker een sprong wagen in de duiktank.
The post Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met

Lees meer »

Negen West-Vlaamse tieners met corona hebben Frans ziekenhuis verlaten

De negen West-Vlaamse jongeren die na een Kazou-kamp (opstapplaats Brugge) in Spanje met corona waren opgenomen in een Frans ziekenhuis, hebben dat inmiddels verlaten. Dat zegt Florence Slock, woordvoerder van Kazou. Wanneer ze precies huiswaarts keren, is nog niet helemaal duidelijk.
The post Negen West-Vlaamse tieners met corona hebben Frans ziekenhuis verlaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. Brengt de eerste Pyreneeënrit spektakel?

“De ware Tour begint nu”, zegt Michel Wuyts. Want de veertiende etappe is loodzwaar. In de eerste Pyreneeënrit moeten de renners over de Tourmalet, de Hourquette d’Ancizan en de slotklim de Pla d’Adet. Welke klassementsman voelt zich het beste in z’n sas?

Lees meer »

Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter

Pas twee jaar geleden begon de 37-jarige Cindy Catteeuw (37) onder de deskundige begeleiding van trainer Willy Ligneel met competitief lopen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Eind juni liep de leerkracht onverwacht naar de Belgische titel op de 800 meter in de categorie V35-39.
The post Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter appeared first

Lees meer »

“Altijd gehoopt hem levend terug te vinden”: jaar na verdwijning Émile (2) zit burgemeester van Le Vernet nog met veel vragen

Het is vandaag exact een jaar geleden dat de Franse peuter Émile Soleil vermist raakte in het gehucht Le Vernet. Burgemeester François Balique blikt in een interview met nieuwszender ‘BFM TV’ terug op de tragedie die een schaduw over het imago van zijn dorp heeft geworpen. “Een kind van tweeënhalf overlijdt niet zomaar. Er zouden antwoorden op alle vragen moeten

Lees meer »

VREG stelt Fluvius in gebreke, maar geeft extra tijd om aanhoudende IT-problemen op te lossen

De Vlaamse energieregulator VREG stelt Fluvius ingebreke voor de aanhoudende IT-problemen. En geeft de netbeheerder dan toch nog extra tijd om die op te lossen. Dat verneemt HLN. Vorige week nog bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou dat de VREG juridische stappen ging zetten tegen de netbeheerder. Die moest tegen eind juni de IT-problemen hebben opgelost die nu al bijna drie jaar

Lees meer »